95 ezer forintos támogatás jár kerékpártúra szervezéséhez

2022.09.06. 17:30

Több mint 100 csoport bringázott már országszerte

November 10-éig meghosszabbították a Tekerj a Zöldbe! programsorozatot, amelynek keretében idén eddig több mint 100 családbarát kerékpártúrát szerveztek már meg országszerte. Újdonság, hogy mostantól már magánszemélyek is pályázhatnak a támogatásra.

Munkatársunktól

A kerékpáros túraútvonal kijelölésénél szempont, hogy utánfutóval és gyereküléssel is teljesíthető legyen. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség gondozásában megvalósuló projekt vezetői továbbra is várják azok jelentkezését, akik vállalják, hogy közösségi biciklitúrát szerveznek. A szervezet túránként 95 ezer forintot biztosít a szervezőknek. Céljuk, hogy minél több emberhez eljuttassák a kerékpározás élményét.

Még idén februárban indult útjára a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség égisze alatt a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat, azzal a célkitűzéssel, hogy népszerűsítse a kerékpározást mindenkinek könnyen teljesíthető, vezetett, 30-40 fős kerékpártúrákkal. A távok teljesítéséhez nem kell sportolói múlt, kortól és erőnléttől függetlenül bárki könnyedén végig tud tekerni a 30-60 kilométeres túrákon.

A népszerű programot közkívánatra november 10-éig meghosszabbították. Ennek értelmében továbbra is várják olyan számlaképes vállalkozási formák jelentkezését, akik jogosultak a szolgáltatásra és vállalják, hogy szerveznek egy vagy több kerékpártúrát. Újdonság, hogy szeptember elsejétől már magánszemélyek is pályázhatnak a túránként 95 ezer forintos támogatásra.

Telek Hanna, a MAKETUSZ Tekerj a Zöldbe! projektjének vezetője elmondta, minden várakozást felülmúlt, hogy alig fél év alatt több mint 100 kerékpártúrát bonyolítottak le országszerte, aminek nagyon komoly a közösségépítő ereje is. Számtalan iskola és sportegyesület bekapcsolódott már a sorozathoz. A jelentkezési felület egyszerű, a regisztráció során egy túravezetői profilt kell létrehozni a szerződéskötéshez szükséges adatokkal, majd a túravezetői profilon keresztül lehet feltölteni a túra tervezeteket, az események után pedig a túrabeszámolókat. Kikötés még, hogy minden Tekerj a Zöldbe! kerékpártúrához kapcsolódóan legyen egy Facebook-esemény is. A részvételi díj maximum ezer forint lehet, amelyből a legtöbbször egyébként valamilyen belépődíjat vagy kompozást fedeznek. További részletek és jelentkezés a tekerjazoldbe.hu oldalán.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában