Csongrád-Csanád megye

2022.11.14. 11:27

Kezdődik az énekesmadár-etetési szezon

delmagyar.hu

Illusztráció: Hoványi Péter

Kezdődik a 133. országos énekesmadár-etetési szezon, amely november második felétől márciusig tart – közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn az MTI-vel. Azt írták, hogy a madarakat a közvélekedéssel ellentétben nem azért etetik ilyenkor, hogy azok életben maradjanak, erre természetesen emberi segítség nélkül képesek. A cél alapvetően a saját gyönyörködtetésünk, a mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése – emelték ki. 

Az énekesmadaraknak téli eleségként adható: napraforgó, alma (gallycsonkokra szúrva és földre szórva), vadszőlő, borostyán, tűztövis, nyugati ostorfa, fagyal, háj, faggyú, főzéssel sótlanított szalonna, cinkegolyó. Ezek valamelyike már önmagában is elegendő lehet, de fontos az ivó- és fürdővíz is, valamint a befagyott itatókban a naponkénti vízcsere. Ugyanakkor az MME felhívta az emberek figyelmét arra, hogy a vízimadarakat ne etessék, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában