50 versenyzőt, több száz érdeklődőt várnak szombaton

2022.11.17. 11:00

Újra roncsderbit rendeznek Ásotthalmon

Négy év kihagyás után szombaton ismét roncsderbinek ad otthont Ásotthalom.

Munkatársunktól

Az utolsó simítások. Szombaton Újra roncsderbit rendeznek Ásotthalmon. Fotó: Török János

A rendezvényt 2018 májusában tiltotta be Toroczkai László akkori polgármester miután a május elsejei futamon az egyik versenyző autója földsáncnak hajtott, a levegőbe emelkedett és a nézők közé csapódott. A jármű hat nézőt sodort el.

A településen több mint húsz éve rendeznek hagyományőrző jelleggel roncsderbit. 

– Azóta minden évben felmerült, hogy újra kellene kezdeni, csak közbeszólt a koronavírus. Akarat kellett hozzá és segítő kezek – mondta a terület tulajdonosa, Nyerges Zsolt. 

Ásotthalmon komoly hagyományai vannak a sportnak, aminek több kiváló helyi és helyi kötődésű versenyzője is van. A lelkes amatőrök a 90-es évek eleje óta jártak össze autózni, majd megkapták a település szélén, a Gárgyán-erdővel szemben lévő területet. Azóta a négy év szünettől eltekintve töretlen a sport népszerűsége. 

Hagyományosan két alkalommal, május elsején és augusztus 20-án szerveztek futamokat, amire a környékbeli településekről, Kelebiáról, Üllésről is érkeztek versenyzők. Most a hely tulajdonosa és bérlője, Nyerges Zsolt és Bakos Barnabás, a Mórahalom Autósport Egyesület elnöke együttműködésének és számos lelkes önkéntes közreműködésének köszönhetően tér vissza az élet a pályára, ahol már az utolsó simításokat végzik a Dínópark szomszédságában, ahová szombaton legalább 50 versenyzőt és több száz érdeklődőt várnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában