Minden mórahalmi gyereket megajándékoznak

2022.12.12. 15:08

1600 mézeskalácsot sütnek a szakképző iskolában

Hétfőn az utolsó simításokat végezték, hamarosan kezdődik a kiszállítás - a város összes gyereke megkapja az ajándékot Luca napján.

A.T.J.

Minden mórahalmi gyerek kap egy mézeskalácsot a Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola diákjaitól. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

A város összes gyereke karácsonyi mézeskalácsot kap ajándékba a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégiumtól. A diákok és a tanárok már napok óta dolgoznak az 1600 mézeskalács elkészítésén, díszítésén és csomagolásán. Hétfőn az utolsó simításokat végezték, hamarosan kezdődik a kiszállítás. Angyalné Kovács Anikó, az iskola igazgatója elmondta, az intézmény fennállása óta hagyomány, hogy minden gyereknek sütnek édességet, minden évben egyre többet. Az első évben 600 készült, idén már közel háromszorosa. A bölcsődések, óvodások és iskolások mellett a gondozási központ ellátottjai és az önkormányzat dolgozói is kapnak belőle. A szakképzősök és a felnőttoktatás résztvevői múlt héten gyakorlaton kezdték el sütni a süteményt, ez volt az éppen aktuális tananyag. A tankonyhán Kis Sándor cukrász szakoktató a mézeskalács-készítés rejtelmeinek egy részébe avatott be. – A lényeg a jó alapanyag: liszt, cukor, szódabikarbóna mellett a házi méz és a saját titkos fűszerkeverék – mondta a szakember. A konyhában folyik a fenyőfa formájú mézeskalácsok cukormázas díszítése. 

Készülnek az ajándék mézeskalácsok. Fotó. Török János 

Igazi csapatmunka az ajándék édesség elkészítése. Az egyik tanteremben több munkaállomáson párhuzamosan folyik a munka. Az egyik asztalnál a mézeskalács mellé kerülő karácsonyi üdvözlőlapokat vágják formára, a másiknál csomagolnak, a harmadiknál katonás sorrendbe állítva kerülnek be egy dobozba. A karácsonyi mézeskalácsot december 13-án, kedden Luca-napján szállítják ki az intézményekbe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában