Hódmezővásárhely

2023.01.04. 18:47

A futás egy örök szenvedély

Épphogy lezárta tavalyi eredményes évét a vásárhelyi Hód-Mentor Sportegyesület, már javában szervezik a százakat megmozgató Hód-Futófesztivált. De ismétlik az 50 ezer lépés a Holdon teljesítménytúrát is.

T. Sz.

Sikeres évet zárt a vásárhelyi Hód-Mentor Sportegyesület. Archív fotó: Tábori Szilvia

Eredményes évet zárt a vásárhelyi Hód-Mentor Sportegyesület, és még jobbat remélnek az új évtől. A szervezet fiatal tájfutói, Búz Levente, Tankó Gyula és Vass László az elmúlt negyed évszázad példa nélküli eredményét érték el az országos tájfutó bajnokságon tavaly. Utánpótlás korú csapatuk ezüstérmet hozott el a gödöllői versenyről. Petrócki Ádám, az egyesület elnöke, a fiúk edzője úgy fogalmazott: egy ilyen eredmény az új évre is lendületet ad. 

– Van húzása a csapatnak, sokat edzenek terepen. Bizakodó vagyok – mondta lapunknak. Hozzátette: jól alakultak tavalyi rendezvényeik, egyúttal sok tanulsággal is szolgáltak. A 18 hónapig tartó sportpróbák sorozatukon összesen ezerkétszázan vettek részt.

– Nem sejtettem, hogy a Kása erdőbe meghirdetett tájfutó versennyel olyanokat is megszólítunk, akiknek addig ismeretlen volt a műfaj. A térképolvasás gyakorlatlanul könnyen kudarcos lehet, ennek ellenére a teljesen kezdők is boldogultak a feladattal és kifejezetten élvezték a sporteseményt – hangsúlyozta Petrócki Ádám. Hozzátette: a Vásárhelyi Sportpróbák sorozat elérte azt a célját, hogy népszerűsítse a testmozgást, a sportot. 

Már gyártják Pécsen a befutó érmeket a sportegyesület legnagyobb rendezvényéhez, az április 15-én rendezendő Hód-Futófesztiválhoz. A különleges, városi terepre tervezett esemény sokakat megmozgat, 2019-ben 900 futó állt rajthoz. Bár tavaly a rekord létszámnak úgy a felét produkálták, a szervezők idén ismét nagyobb részvételre számítanak. A versenyen a felkészült futók mellett a kerekesszékesek és babakocsis futók szintén rajthoz állhatnak. A legkisebb táv 500 méter, a legifjabb versenyzőknek szól, a leghosszabb 21 kilométer. Utóbbi egyéniben 12 éves kortól futható le, váltóban bármely korosztály indulhat. A nevezést január 4-én indították, néhány napig tartó kedvezménnyel. 

Tavaly egy rég elfeledett, ám egykor népszerű hagyományt is újraindított a szervezet. Az 50 ezer lépés a Holdont a Bethlen-gimnázium egykori diákjai, az iskola túramozgalma és lelkes természetjárók alapították. A Hód-Mentor SE az ő lépteik nyomán halad. Májusban várják követőiket egy ízig-vérig dél-alföldi teljesítménytúrára a körtöltésen.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában