Horgászat

2023.01.11. 21:45

Nyolc kilós csuka a bográcsban

Imre Péter

Bozsák Mihály és a 8 kilós csuka. Fotó: Csécsei Ramóna

Szatymazi olvasónk, Bozsák Mihály „engedelmeskedett” a felszólításnak – Küldjön hírt! –, és e-mailben továbbította a frissen kifogott csukáról készült fényképet a következő megjegyzéssel: Most sikerült ez a csodás csukafogás a Maty-éri víztározón, ha gondolják közzétehetik, a hal 8 kilós és 84 centi hosszú.

– Kimentem horgászni, és általában rabló, vagyis ragadozó halakra megyek, mint akkor is, mert ismerem a szokásaikat, de persze az sem utolsó szempont, hogy a süllőnek, a harcsának és a csukának is nagyon finom a húsa – kezdte sztoriját Bozsák Mihály. A történet a csuka szemszögéből tragikusan, a bográcsban folytatódott: finom pörkölt készült belőle, amit Mihály családjával és barátaival az utolsó falatig „elpusztított”.

– A 4 kiló szín filé úgy jött ki, hogy a körülbelül 1 kilós fejet és a belsőségeket eltávolítottam, és így tíz jó étvágyú ember lakhatott jól a pörköltből – mondta. Megemlítette, hogy máskor is – általában nagyobb fogásoknál – rendeznek hasonló közös főzést és kajálást. Bozsák Mihály 70 esztendőt számlált már életében, és abból 60 éve horgászik, édesapja vitte el először, ahogy ő is a fiát.

– Hétvégeken többször is együtt megyünk halra „vadászni”, de én hétköznap is rendszeresen eljárok, az év 365 napjából legalább 300-at vízen, vízparton töltök a Maty-éren vagy az Atkai holtágon – mesélte Bozsák Mihály. Hozzátette, az Atkán előfordul, hogy csónakkal indul pecázni. Azt is elárulta, az eddigi két legnagyobb fogása egy 38 és egy 20 kilós harcsa volt, utóbbi tavaly.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában