Hódmezővásárhely

2023.03.19. 18:55

Népszerű volt a II. Körzeti Hittanos Talákozó

Nagyon népszerű volt a II. Körzeti Hittanos Talákozó, eredetileg 80 fővel számoltak, végül 180 diák – Vásárhelyről, Makóról és Deszkről – indult el csapatokban a közös felfedező kalandra, amelynek egyik legfőbb célja a hitélet mélyítése volt.

delmagyar.hu

Forrás: promenad24.hu

A hitélet elmélyítése mellett a körzeti Hittanos találkozó Szent József életét és munkásságát hozta közelebb a gyerekekhez. 

A Bibliából nem sokat tudunk Szent Józsefről, de a mostani alkalom lehetőséget nyújtott arra, hogy a diákok ismereteket szerezzenek az életéről. 180 diák érkezett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskolába, és két korcsoportban – 2-4 és 5-8 osztály – indulhattak felfedező útra csapatokban

 – tájékoztatta a promenad24.hu oldalát Csányi Helga Marinetta, a Bethlen Gábor Református Gimnázium katolikus vallás tanára, az esemény szervezője.

Hozzátette, korábban körülbelül 80 főre számoltak, de végül – nagy örömükre – 180 diák érkezett a kalandra. Merthogy kaland is volt, sok-sok izgalmas feladat és rejtély is várta a jelentkezőket.

A kisebbeket  különböző kézműves feladatok várták, például agyagból kellett Szent Józsefhez méltó, vagy életére jellemző dolgokat formázni, alkotni, és felmérni, hol dolgozhatott, mik voltak a jelképei, milyen ruhát viselhetett. TOTÓT is meg kellett oldaniuk, és mivel Szent József a családok védőszentje is, egy családi házat is építeniük kellett a TOTÓ megfejtéséhez kapcsolódóan, különféle építőkockákból 

– részletezte Csányi Helga Marinetta.

A nagyobbak 11 állomásos  „szabadulószoba” kihívásban vettek részt, ebben volt titkosírás, matek kódejtés, láthatatlan számok, ügyességi feladatok, tükörírás és sportfeladatok is, majd ezek teljesítését követően kinyitottak egy ládát, ami számzáras lakattal volt ellátva s amelyek számait meg kellett találniuk a tantermekben, folyosókon, és amikor kinyitották a ládát, megkapták az utolsó helyszínt benne. Ezen a helyszínen 5 régi eszköz 5 ácseszköz várta őket, és el kellett dönteniük, melyiket használhatta Szent József. – írja a promenad24.hu

Összesen 33 csapat versengett szombaton, de leginkább közösen fedezték fel Szent Józsefet és mélyítették el hitéleti tudásukat.

Nemcsak egyházi iskolákból várták egyébként a jelentkezőket, mindenkit szeretettel vártak, aki érdeklődött ezen program iránt – tudta meg a promenad24.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában