Szegedi hírek

2023.04.28. 21:45

Festett garázs csalt mosolyt az arcunkra

T.K.

Csak némi festék és kézügyesség kell, és a ronda garázs is igazi ékszerdobozzá válhat. Fotó: Gémes Sándor

Kevés lehangolóbb látvány van jelenleg Szegeden, mint azok az évtizedes garázssorok, amelyek legrégebbi lakótelepeink közelében csúfolkodnak. Az ütött-kopott, rozsdás ajtóval védett tárolókat valószínűleg már kiadni, eladni is egyre nehezebb, hiszen kinek lenne kedve féltett autóját egy olyan helyre beparkolni, ami olyan hatást kelt, mintha az bármelyik pillanatban az enyészeté lehetne? Sokat ezek közül már nem is kocsiknak tartanak fent, hiszen méretükben sem alkalmasak a modern járművek befogadására, így tárolóként vagy akár ideiglenes lakhelyként funkcionálnak a legszegényebbek számára.

Hogy ez a Göndör sori garázs mit rejt, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy gazdája nem akart szomorkodni vagy szégyenkezni a helyiség állapota miatt. És mit tesz ugye némi kézügyesség, meg néhány doboz festék? Egyből modernné és menővé vált az egyébként meglehetősen leharcolt építmény. Nagyjából hasonlóan vidám látványt kelt, mint a távfűtő cég kifestett trafóházai, ezért csak biztatni tudjuk az ügyes kezű alkotókat: vegyenek példát erről a kezdeményezésről és új köztéri vászonként fedezzék fel a régi garázsokat. Ezzel nem csak saját kreativitásukat élhetik ki, de a környéken élők napjait is mosolygósabbá tehetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában