Csongrád

2023.04.20. 15:27

Örökös főszerkesztői díjat kapott az óvodapedagógus

M. A.

Örökös Főszerkesztői Díjat kapott Góg Csenge. Fotó: Óvodai Nevelés

Góg Csenge, a Bercsényi utcai „Kincskereső” Tagóvoda  óvodapedagógusa kapta meg 2023-ban az Óvodai Nevelés egyik idei Örökös Főszerkesztői Díját a Gyermekközpontú anyák napja az óvodában; a Sakkjátszótér, mint a komplex képességfejlesztés és a tehetséggondozás módszere a gyakorlatban; és a Magyar kultúra napja a csongrádi Kincskereső Tagóvodában – avagy Mátyás, az igazságos témahét című cikkeiért.

Góg Csenge az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Karán kiváló eredménnyel szerezte meg óvodapedagógus diplomáját, ahol a Játékpedagógiai Tanszék Tudományos Diákkörének tagjaként dolgozatával bekerült az országos TDK-döntőbe. Főiskolai tanulmányai után azonnal óvodapedagógusként helyezkedett el. Folyamatos munka mellett végezte el az ELTE-PPK Neveléstudomány mesterszakot, ahol bölcsészként diplomázott. 2017-ben tett pedagógus szakvizsgát a Budapesti Műszaki Egyetemen, kitüntetéses eredménnyel.

Magát innovatív, fáradhatatlan személyiségként jellemzi, aki mindig a gyerekek érdekeit nézni. A gondjaira bízott 3-7 évesek esetében elkötelezett híve az általában vett kulturálódás megalapozásának, valamint a szabad játék és gyermekközpontúság elsődlegességének. 2020-ban képzettséget szerzett a Sakkjátszótér módszer gyakorlatban történő alkalmazására. Maga is alkotó ember, szakmai és prózai írásai antológiákban és folyóiratok hasábjain jelentek meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában