Robotokat építettek a diákok a HSZC Eötvösben

2023.07.01. 08:40

A levegőre kötő porcelán titka

Leendő informatikusoknak, illetve kozmetikus és fodrász tanulóknak szerveztek ezen a héten nyári tábort a HSZC Eötvös József Technikumban. Sminkeléssel, frizurákkal és robotikával, tervezéssel töltötték idejüket a fiatalok.

T.Sz.

A HSZC nyári táborai a pályaorientációra fókuszálnak. Fotó: HSZC Eötvös

A HSZC Eötvös József Technikum „Robotoljunk!” pályaorientációs táborába főleg a leendő informatikusok jelentkeztek, a „Szépítész” turnusra viszont főként a kozmetikus-fodrász tanulókat várták, de idén is mindenkit nagy szeretettel fogadtak az iskola oktatói – tájékoztatott Hornák János, a HSZC Eötvös József Technikum igazgatója.

A kozmetikusok, fodrászok egymáson gyakorolták a sminkelés alapszabályait Labádi Ilona vezetésével, nem sokkal később már Hegyi Endre fotóművész és Bozsér Zsolt oktató társaságában sajátították el a portréfotózás rejtelmeit. Hegyi Endre úgy fogalmazott, hogy a fotós a fénnyel rajzol, ezért a megvilágításra helyezték elsősorban a hangsúlyt. Ezen kívül számos izgalmas program várt rájuk. A lányok tanultak például smink színelméletről, ellátogattak a duális partnerekhez, levegőre kötő porcelánból pedig gyűrűt készítettek.

Fotó: HSZC Eötvös

A robotika tábor már lassan hagyomány a HSZC Eötvös-iskolában, hiszen idén negyedik alkalommal rendezték meg. A diákok délelőtt Android alkalmazásokról tanultak, később a LEGO robotoké volt a főszerep, megismerés, az alap robot megépítése, a motorok vezérlése, saját robot építése és programozása. Minden eszköz adott volt a tábor sikeres működéséhez. Az emeleti okosteremben Kis Ágnes oktatóval tableten dolgoztak, ahonnan a robotika szaktanterembe „költöztek át.” Kis Ágnes és Mihály Lajos oktatók, a robotika tábor szervezői szerint ez az egy hét nagyon jó alapot nyújthat a leendő kilencedikes diákoknak.

Fotó: HSZC Eötvös


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában