Szeged-Kiskundorozsma

2023.08.20. 19:33

Az igazi paraszt vasvillahajításban is verhetetlen - Galéria

Vasvillát hajítottak és otthonkában rohangáltak a vasárnapi Parasztolimpia résztvevői Dorozsmán. A vicces versenyen egyértelműen nem a győzelem, hanem a buli volt a fontos.

Timár Kriszta

A nagy meleg sem tántorította el a csapatokat, hogy vetélkedjenek a vicces versenyszámokban. Fotó: Karnok Csaba

Családi napot rendeztek vasárnap Kiskundorozsmán, a Dianovszky téren. Fellépett a Péter&Pan duo és Sztojka Tibi, és együtt is ebédelhettek a helyiek. A krumplis tarhonya elfogyasztása után pedig megkezdődött a nap fő programeleme, a Parasztolimpia.

Mihálffy Béla honosította meg ezt a rendezvényt, én pedig örömmel folytatom, hiszen szintén a közösségépítésben látom a jövőt

 – mondta el Ruzsa Roland önkormányzati képviselő, aki támogatója is volt a programnak. Ő gyújtotta meg az olimpiai lángot, amellyel Szuknai Zsuzsanna hatszoros világbajnok ökölvívó, kick-box versenyző futott be a térre.

A Parasztolimpiára idén 5 csapat nevezett, amelyek tréfás játékokon mérhették össze tudásukat. Minden társaság az öltözékére is nagy gondot fordított: voltak, akik népi viseletben, mások egyenpólóban érkeztek. A bokszoló lányok Veszélyes hobbisták nevű csapata pedig otthonkában, gumicsizmában és fejkendőben teljesítette a feladatokat.

A mama szekrényéből vannak ezek a holmik, Piroska néni volt a jelmezdíler 

– mesélte Krisztin Evelin. Hozzátette, hogy jó ötlet volt-e a tűző napon a műszálas holmikban és a pillanatok alatt felforrósodó lábbeliben szaladgálni, azt csak a verseny végén tudják majd megmondani, de már akkor nagyon melegük volt, amikor még el sem kezdődött a program.

A feladatok között volt lábason járás, tojásterelés – amelyet az első futam után krumplira cseréltek, mert gyorsan fogyó eszköznek bizonyult – talicskában is kellett tolni egy csapattársat, illetve szakajtóba célba dobni krumplival. Volt vasvilla és gumicsizma hajítás is. A legviccesebb feladat talán az újházi tyúkhúsleves alapanyagainak bográcsba dobálása volt: csak bízni tudunk benne, hogy sem a tésztát, sem a csirkehúst nem zacskóban főznék meg a részvevők, mint ahogyan azok az edénybe kerültek.

A Fürge ürgék csapata egyébként ettől félt a legjobban: gyorsan ki is keresték az interneten, mi kell a klasszikus ételhez.

Mondjuk végül nem volt nehéz kitalálni, mert pudingpor és tzatziki öntet volt még a kosárban

 – nevetett Hajdú Emese. Ő ötödjére vett részt parasztolimpián. 

Még sosem nyertem, a legjobb csapateredmény a bronzérem volt, de itt nem is ez a lényeg, hanem hogy ez egy nagy buli

 – mondta.

A legeredményesebb három csapat vásárlási utalványt kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában