A kétéves Csongor is traktorral érkezett a faluház elé

2023.08.27. 10:53

Ferrarival is neveztek a bordányi traktorszépségversenyre

Arany T. János

A kétéves Fejes Csongor egy mini New Hollanddal nevezett a bordányi traktorszépségversenyre. Második helyen végzett. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Traktorszépségversenyt rendeztek szombaton Bordányban a faluház előtt. Négy bátor bordányi hozta el a járművét. Elsőként Papp Gáborék gördültek be egy gyönyörű és hatalmas New Holland traktorral. Kislánya, Panni nyilatkozott, aki bár még nem tud olvasni, de ő szúrta ki a felhívást a postai hirdetőtáblán. Másodikként egy kisebb gép futott be, Fodor Antal Ferrarival érkezett. De ez nem a piros sportautógyártó, hanem a zöld traktorgyártó cég. Ez egy mezőgazdasági Ferrari, pontosabban a Thor 85 RS típusú.

 

Gazdája büszkén mutatta a gép legvagányabb funkcióját, a kormányt az üléssel együtt 180 fokban meg lehet fordítani, ilyenkor hátrafelé megy előre. Ez szakkifejezéssel reverzibilis kormányzás. A nevezők komolyan vették a szépségversenyt, a New Holland is szépen csillogott, de a Ferrarinak még a gumija is ragyogott, nem spórolt a büszke tulaj az abroncsfeketítővel és a polírozó ápolóval. Mintha összebeszéltek volna a bordányi traktorosok, harmadikként egy még kisebb jármű érkezett, orgonasípként sorakoztak a traktorok. Ebben a kétéves Fejes Csongor ült, de nem ő vezetett, hanem édesapja távirányítóval. A mini New Holland, pont olyan mint elsőként érkezett nagytestvére. A nagypapa ajándéka volt a traktorrajongó kisfiúnak. 

A közönség szavazatai alapján első helyen Papp Pannáék New Hollandja, második helyen a kis Csongor mini New Hollandja végzett, a harmadik hely a Ferrarié lett, a negyedik hely Kovács Kristófé. Minden versenyző ajándékcsomagot kapott, az első helyezett ingyen vizsgáztathatja járművét a bordányi vizsgabázison.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában