Helyi életstílus

2023.08.20. 16:01

Muflonpörkölt és őzhamburger volt a vadászok menüje Ópusztaszeren- Galéria

Vadászok lepték el szombaton az ópusztaszeri emlékparkot. A családi napon a főzőverseny legnagyobb sztárja a grillcsirke volt, pedig készült muflonpörkölt és őzhamburger is.

Timár Kriszta

Családi napot tartottak a megye vadászai. Fotó: Karnok Csaba

Vadásznapot tartottak szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Hevér Zsolt, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezetének kamarai titkára elmondta, a cél elsősorban a csapatépítés, egy kellemes hangulatú családi nap megszervezése volt.

Vármegyénkben 76 vadászatra jogosult szervezet van, ebből 35 települt ki. Szerveztünk főzőversenyt, emellett átadtuk a kamara díjait, többek között első alkalommal az Őrgróf Pallavicini Alfonz-díjat is

 – beszélt a programról.

A sátraknál ebédidőben már bőszen rotyogtak az ételek. A Szentesi új Barázda Vadásztársaságnál például muflonpörkölt készült. 

Én lőttem, három napja ez még a Mátrában szaladgált

 – büszkélkedett Jusztin Mihály, aki az étel elkészítéséről is maga gondoskodott. A 23 kiló húsból feltett étel gyorsan fogyott, pedig akkorra egy bográcsnyi őzpörköltet is megettek. Igaz, valószínűleg mindenki tudta, hogy országos vadfőző bajnok készíti, így nagyot biztosan nem hibázik. Mellettük a szegediek sem hagyományos ételt készítettek, náluk őzhamburgert lehetett falatozni.

Az Őszeszék és Környéke Földtulajdonosok Vadászegyesülete ugyanakkor merészet húzott: a vadásznapon csirkét készítettek tárcsán és grillen.

 Meguntuk a vadat. És úgy tűnik, jó ötlet volt, mert egyből lettünk nyolcvanan az ebédre 

– mosolygott Náczi András. 

A rendezvényen bemutatót tartott a Magyar Agaras Baráti Társaság is. 

Ismét lehet agarakkal vadászni, ezért szerettük volna, ha minél többen megismerik ezeket a kutyákat 

– magyarázta Kolozsi-Kecskés Zsófia. Nagyjából egy tucatnyi kutyát hoztak, amelyek műnyulat kergettek a hatalmas, füves pályán. Az imitált vadászatra egyébként bárki benevezhette kedvencét, igaz, hamar kiderült, hogy ebben mégiscsak az agarak a profik. 

Most nézd meg, hogy kell ezt csinálni

 – hajolt oda az egyik futam előtt viccesen egy férfi kutyájához, amely pár perccel korábban nem igazán értette, miért is kellene rohannia egy körélre rögzített anyagdarab után.

A rendezvényhez trófeakiállítás, fotószínház, lovasbemutató és állatsimogató is kapcsolódott, a programot délután retro diszkó zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában