Szeged

2023.08.21. 12:42

Olaszországban vendégszerepel a Pinceszínház

Timár Kriszta

A III. Richárd című előadást szombaton Olaszországan mutatja be a Szegedi Pinceszínház. Fotó: Kovács Ida Jusztina

Az elmúlt évadok során több külföldi szereplést, fesztiválrészvételt és sikert tudhat magáénak a Szegedi Pinceszínház. Tavaly télen Steve Savanya: Felbontatlan levél című kortárs színművével kanadai turnén vettek részt, idén ősszel elindították a Drávaszöged Kulturális Missziót, amely során három ifjúsági előadást vittek Eszékre, a horvát-magyar származású gyermekek számára. Az évek óta gyümölcsözően működő Szeged–Arad Színháztengely a 2022/2023-as évadban is folytatta diadalmenetét. 

Fotó: Kovács Ida Jusztina

Az Aradi Kamaraszínházzal közös koprodukciók közül Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak meghívást kapott a temesvári Sunlight Theatre & Flight Fesztivál programjába, a Karo Balyan által rendezett William Shakespeare: III. Richárd című előadásukat pedig a jereváni International Shakespeare Theater Festival-on tekinthette meg a nemzetközi közönség. Legutóbb, a júniusban megrendezett 29. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon, Peter Shaffer: Amadeus című dráma nyert két kategóriában is elismerést: Sebők Maja, a legjobb női alakítás, Tapasztó Ernő pedig a legjobb rendezés díját vihette haza.

A sorozat folytatódik: az Örményországot megjárt III. Richárd előadás, augusztus 26-án Olaszországban, a Verona Shakespeare Fringe Festival keretén belül kerül színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában