Helyi életstílus

2023.09.24. 14:40

Az esernyő is jól jött a Térfesztiválon – Fotók

A szentesi nagyrendezvények sorában a Térfesztivált közel húsz éve élvezheti a város közönsége, a Kossuth tér felújítására és arra emlékezve, amikor 2005-ben a város megkapta az Európai Unió becsületzászlaját. A bor és pálinkaünnep is szinte kezdetektől fontos része a fesztiválnak. Idén a Kultúrházak éjjel-nappal országos programhoz csatlakozott a rendezvény.

Darók József

Szeretnek Szentesre jönni a borászatok és pálinkaházak. Fotó: Darók József

A rendezvény egyik kísérőprogramja a megyeháza udvarára is sokakat becsalogatott: itt a veterán járművek kiállításán mindenféle csodát láthattak, a rozsdás motormatuzsálemtől a csillogóra felújított 1955-ös olasz BMW-ig. Az oldtimerek közül is kitűnt egy kis zöld motor, no meg a motorosa, aki szívesen mesélt büszkeségéről, az 1938-ban gyártott Ardie S125 típusú kétkerekűről, amit a háborúban találat is ért. Orosházi tulajdonosa, Albert János 1974-ben vásárolta meg 300 forintért, és úgy tudja, mindössze három gurul belőle az országban.

A téren közben még száz ágra sütött a nap, a Fresco Bello zászlóforgató- és dobáló csoport bemutatóját, de a borkóstolást, pálinkaízlelést sem zavarták az égiek. A téren kanyargó ösvényen helyben készült pálinkát és tokaji, somlói borokat is kínáltak, kedveltek voltak az édes gyümölcsborok. Az eső késő délután ijesztett rá először a rendezvény közönségére és művelődési központ szervezőire, aztán a korábbinál jóval nagyobb és kitartóbb felhőszakadás zavarta szét az embereket. A szervező intézmény a közösségi oldalán már ekkor tudatta, hogy a várva-várt, esti Charlie-koncert nem marad el. A bőséges csapadék, égzengés sem tántoríthatta el Charlie rajongóit, dicséret illeti őket, hogy ernyővel, esőkabáttal felszerelkezve is tudták élvezni kedvencük énekét az esőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában