Helyi életstílus

2023.09.26. 19:30

Közös palacsintapartit és játszóházat szerveztek gyerekeknek és nyugdíjasoknak – Galéria

Gyerekek és nyugdíjasok töltöttek el egy közös délutánt kedden a sándorfalvi művelődési házban. Az Idősek Napját a településen egyhetes programsorozattal ünneplik, ennek volt az egyik programja a generációkon átívelő játszónap.

Timár Kriszta

Gyerekek és nyugdíjasok együtt játszottak a sándorfalvi művelődési házban. Fotó: Karnok Csaba

Tavaly decemberben vehette át Sándorfalva az Idősbarát Önkormányzat plakettjét. A Belügyminisztérium pályázatán nyertek, a másfél millió forintos támogatásból pedig most az Idősek Világnapja alkalmából egyhetes programsorozatot szerveztek.

Településünkön közel 1700 nyugdíjas korú él. Ők nagyon fontosak az önkormányzat számára. Tapasztalatuk, tudásuk miatt hallgatunk a véleményükre, ráadásul különböző szervezeteikre mindig számíthatunk

 – mondta el Búza Katalin alpolgármester. Őket ünneplik most, a pályázatnak köszönhetően az eddigi hagyományoktól eltérően ráadásul nem csak egyetlen napon. 

Hétfőn olyan előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, amelyben szakemberek az időskori biztonságról és lelki egészségről beszéltek. A kedd pedig a generációk napja volt: gyerekek és idősek együtt tölthettek el két órát a Budai Sándor Művelődési Házban. Az asszonyklub tagjai közel 500 palacsintát sütöttek, és miközben közösen elfogyasztották, a fiatalok együtt játszhattak a nyugdíjasokkal. Az udvaron lehetett pingpongozni, csocsózni és különböző népi játékokat kipróbálni, az épületben pedig kézműveskedésre és társasjátékozásra volt lehetőség.

Imádom a gyerekeket, feltölt engem is, ha velük vagyok. Mintha én is gyerek lennék

 – mondta Sugár Sándorné, aki célbadobósat játszott egy kislánnyal. De úgy láttuk, más nyugdíjasok is időutazásként tekintettek erre a délutánra, egy háromfős társaság például Ki nevet a végént játszott.

A programsorozat szerdán bűnmegelőzési nappal folytatódik, ahol Szalainé Szabó Mariann rendőr alezredes, idősügyi referens tart előadást az időseket érintő csalásokról, bűncselekményekről, majd témába vágóan az Unoka című magyar filmet vetítik le a közönségnek. Csütörtökön a piacon ingyenes vérnyomás és vércukor mérés lesz, illetve az idősek 30 fát is elültetnek a jövő generációja számára. A pénteki zárónapon pedig Nyertes Zsuzsa és Udvarhelyi Boglárka zenés műsorát lehet megnézni. Az önkormányzat ezt követően jövő héten minden nap egy-egy idősügyi szervezetet vendégül lát egy ebédre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában