Szentes

2023.09.16. 09:00

Százéves lett Marika néni

Századik születésnapja alkalmából Szentes polgármestere is felköszöntötte Virág Lászlóné, Marika nénit. Száz évvel fiatalabb ükunokája is vele ünnepelt.

Darók József

A 100 esztendős Marika néni együtt ünnepelt a kilenc hónapos ükunokával, Mátéval. Fotó: Darók József

Szeptember 16-án tölti be századik életévét a szentesi Virág Lászlóné. Marika nénit a Juhász Gyula utcai otthonában szűkebb családi körben köszöntötte fel Szabó Zoltán Ferenc polgármester, aki Orbán Viktor miniszterelnök oklevelével és virágcsokorral érkezett. Marika néninek két gyermeke született, négy unokája van, dédunokából pedig már lényegesen több, összeszámolni hirtelen nehéz is lett volna. Mindenesetre az éppen 9 hónapos ükunokája, Máté baba ott volt az ünneplők körében. Szeretnek egymás társaságában lenni, bár nyilván a majdnem száz évnyi korkülönbség miatt óvatosabb távolságtartás szükséges köztük.

Marika néni 1923-ban Szentesen született, és világ életében a tanyavilágban kétkezi mezőgazdasági munkával, jószágtartással foglalkozott. Férjével a második világháború után házasodtak össze, de viszonylag fiatalon egyedül maradt, 1986-ban özvegyült meg, és nem házasodott újra.

Mint dédunokája, Gömöri Éva elmondta, a szépkorú néni a lányával és egyik unokájával él egy háztartásban, rájuk számíthat a mindennapokban. Egyébként már nem igazán aktív, de unokájával rendszeresen sétálnak. A napi hírek nem foglalkoztatják, a konyhakertje megmaradt hobbijának. Szellemileg teljesen friss, a családtagoknak csak picit kell türelmesnek lenniük vele, minden régi eseményt fel tud idézni.

Hogy mit gondol a hosszú életről a százéves Marika néni? Azt szokta erre mondani, hogy már unja, hiszen megélt már mindent, sok jót és rosszat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában