Helyi életstílus

2023.10.21. 13:19

Először lesz pálinkaverseny Domaszéken

Első alkalommal rendez pálinkaversenyt Domaszék önkormányzata. Nevezési határidő november 15-e, eredményhirdetés november 25-én lesz, a domaszéki Böllérnapon.

Delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Szendi Péter

Első alkalommal hirdetett pálinkaversenyt a domaszéki önkormányzat. Azt az italt keresik, amely elnyerheti a Domaszék pálinkája címet. A verseny célja a pálinka- és párlatfőzés helyi és régiós hagyományainak megőrzése, ápolása, illetve a minőségi pálinkát készítők munkájának elismerése – olvasható az önkormányzat felhívásában

A versenyre főzdék és magánszemélyek is nevezhetnek, ám a különböző jogszabályokban leírt feltételeknek a nevezett italoknak meg kell felelniük, emellett a versenyeztetett pálinkák és párlatok eredetét, adózott voltát igazolni kell.

A versenykiírás szerint egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat. Italonként minimum 3 deciliter intát kell beküldeni. A mintán fel kell tüntetni a készítő nevét és az alapanyag gyümölcs megnevezését, az alkoholfokot az évjáratot, illetve ha hordóban érlelt italról van szó, akkor ezt is. A mintákat november 15-ig kell eljuttatni a az önkormányzat címére, 6781, Domaszék, Köztárasaság tér 1. szám alá.

A zsűrizés november 18-án lesz, eredményt pedig a három év szünet után újra megrendezendő Domaszéki Böllérnapon, november 25-én hirdetnek majd.

A részletes pályázati felhívást és a nevezési lapot az önkormányzat honlapján találják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában