Hirdetés

2023.11.13. 13:37

Szállodai recepciós álláslehetőségek Szombathelyen

A szállodai recepciós állások igazán izgalmas felelősségi körrel járó pozíciók. Ezen munkakörök betöltésére természetesen Szombathelyen is adódhat lehetőség, méghozzá a város gazdag turisztikai életének köszönhetően. Ha érdeklődsz a vendéglátás iránt, továbbá szeretsz emberekkel foglalkozni és jó kommunikációs képességekkel rendelkezel, mindenképpen érdemes lehet elgondolkodnod ezen munkalehetőségek megpályázásán!

Delmagyar.hu

Forrás: SzombathelyAllas.hu

A szállodai recepciósok feladatai

A szállodai recepciósok kiemelten fontos szerepet töltenek a vendégek fogadásában és a szállodák mindennapi működésében. Alapvető feladatuk többek között a vendégfogadás, melynek során regisztrálják a beérkező vendégeket, ellátják őket a szükséges információkkal, továbbá megválaszolják az esetlegesen felmerülő kérdéseiket. Munkájuk során kezelik a foglalásokat, ellenőrzik a rendelkezésre álló szobákat és segítenek a vendégek elhelyezésében.

Fontos kapcsolattartói teendőik is vannak emellett, beleértve például a beérkező telefonhívások és e-mailek megválaszolását. A potenciális vendégek ugyanis rendszerint a recepción érdeklődnek az elérhető szobákról, kínált szolgáltatásokról, árakról és egyéb szállodai jellemzőkről. Persze nem csak a potenciális, hanem már a szállodában tartózkodó vendégek is gyakran fordulnak a recepcióhoz, például panaszaikkal vagy felmerülő problémáikkal. Ezek kezelése és a megoldásban való közreműködés szintén a recepciósok feladatkörének részét képezik.

Mindemellett pedig a különböző adminisztrációs teendőikről sem feledkezhetünk meg. Ez alatt értjük többek között a szállodai rendszerek kezelését, a vendégadatok rögzítését, valamint a szállodai nyilvántartások karbantartását. Sőt, jellemzően a szállodai recepciósok felelősek a pénzügyi tranzakciók lebonyolításáért is, azaz a számlák kiállításáért és a fizettetésért.

Mire számíthatsz a szállodai recepciós állások kapcsán?

A recepciós munkák esetében a közvetlen vendégkapcsolat a mindennapok szerves részét képezi. Éppen ezért a vendégközpontú hozzáállás és a kiváló kommunikációs képesség elengedhetetlen a helytálláshoz. Utóbbi, vagyis a kommunikáció kapcsán az idegennyelv-tudást is fontos kiemelni, hisz a szállodáknak rendszeresen vannak külföldi vendégeik is, így legalább az aktív angol nyelvtudás elengedhetetlen ebben a munkakörben.

A szállodai recepciósok továbbá jellemzően műszakokban dolgoznak, ami a hétvégékre és az ünnepnapokra egyaránt vonatkozik. Ebből adódóan nagyfokú rugalmasság szükséges az alkalmazkodáshoz. Elmondható ezenkívül, hogy a recepciós feladatok meglehetősen széleskörűek, és előfordulhat, hogy egyszerre több teendő is feltorlódik. Éppen ezért a jó szervező- és priorizálóképesség szintén egy alapvető feltétele a munkakörben való boldogulásnak. Mindemellett pedig arról sem feledkezhetünk meg, hogy a szállodai recepciósoknak nem csak a vendégekkel, hanem a szálloda egyéb alkalmazottjaival is együtt kell működniük, ami a csapatjátékos attitűdöt ugyancsak nélkülözhetetlen kvalitássá teszi.

Szállodai recepciós állások Szombathelyen

A szombathelyi álláskínálatban időről időre előszoktak fordulni szállodai recepciós álláslehetőségek. Erről tanúskodik a SzombathelyAllas.hu weboldala is, amelynek felületén már több szálloda is hirdetett. A feladatok valamennyi esetben hasonlóan alakultak a korábbiakban részletezettekhez, magában foglalva a vendégek fogadását és bejelentkeztetését, a számlázást, az adminisztratív feladatokat, illetve az ad-hoc jellegű problémamegoldást.

A munkavégzés tekintetében a kínált feltételek eltérőek voltak: egyes hirdetések 12 órás műszakokról szóltak, míg máshol lehetőség adódott akár a 4 vagy 6 órás munkavégzésre is. Érdemes figyelemmel kísérni a Szombathely állás vendéglátás kategóriáját, mivel akár azok is szerencsével járhatnak, akik nem feltétlenül teljes munkaidős állást keresnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában