Helyi életstílus

2024.02.01. 22:00

Gumikacsákkal köszöntötték a szülinapot

Szabó Imre

A gumikacsák versenye az ünnepnap egyik legizgalmasabb programja volt a Hagymatikumban. Fotó: Szabó Imre

Gumikacsa-úsztató versenyeket szerte a világban rendeznek. Az alighanem legnagyobbat Chicagoban szokás: a város folyójába ilyenkor több tízezret öntenek beléjük, és rengetegen figyelik küzdelmüket a partról. Az ilyen eseményeket többnyire jótékony célból szervezik, minden néző vásárolhat belőlük egyet-egyet, a bevételt pedig valamilyen nemes célra fordítják. Ennek már itthon is van hagyománya, Szegednél például a Rotary Club szervezett a Tiszán. Van persze olyan verseny is, ami egyszerűen a szórakozást szolgálja.

Makón a közelmúltban rendeztek először ilyet. No, nem a Maroson, hanem az éppen 12. születésnapját ünneplő Hagymatikum fürdőben. Aki azt hinné, ott lehetetlen ilyen versenyt szervezni, mert ott nincs folyó víz, téved: az élménytér központi, kör alakú medencéjében bizony folyamatosan áramlik körbe, méghozzá érezhető erejű sodrással. A fürdő divízióvezetője, Gergely Gábor elmondta, a sodrófolyosóba három futamban összesen 140 gumikacsát engedtek vízre. A kacsákat beszámozták, és akiknek a kacsája helyezést ért el, fürdőbelépőket kapott.

A sikert látva alighanem később is lesz hasonló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában