Fergeteges bulira készülnek szombaton a bordányi nyugdíjasok

2024.02.21. 12:00

Ötvenéves a Nefelejcs Nyugdíjas Klub

Fennállásának ötvenedik évfordulóját készül megünnepelni a bordányi Nefelejcs Nyugdíjas Klub. A fergeteges buli szombaton lesz. Szalai Antal klubvezető azt mondta, már fél éve készülnek a nagy eseményre.

Arany T. János

Ötven évesek lettek. Fél éve készülnek a szombati nagy napra a bordányi Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai. Fotó: Karnok Csaba

Még teljes a káosz, de már kezd összeállni a kép 

– viccelődött kedden délután a bordányi faluház tanácstermében Szalai Antal, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub vezetője. A nyugdíjasok itt találkoznak kedd délutánonként. Most a szokottnál is nagyobb volt az izgalom, mert szombaton ünneplik fennállásuk ötvenedik évfordulóját. Február 13-án volt pontosan 50 éve, hogy Búzás Emília megalapította a klubot. A mostani elnök 2010-ben csatlakozott a nyugdíjasklubhoz, amelyet 2013 szeptembere óta vezet. Számos közös élmény és munka köti a klubhoz és a tagokhoz. Korábban azt nyilatkozta lapunknak, úgy érzi, nehéz megfelelni az igényeknek, de számára jó érzés a szervezéssel járó öröm. 

Fotó: Karnok Csaba

Ötven éve él ez a klub, ami hatalmas dolog. Azt akarjuk láttatni, hogy van egy ilyen hely, ahová bárki bejöhet 

– mondta. A szombati bulit már fél évvel ezelőtt elkezdték szervezni. A faluház dísztermében 120 főre terítenek majd. A környékbeli települések klubjai is meghívást kaptak a rendezvényre, tizenegy nyugdíjasklubból várnak vendégeket a nagy napon. Az ünnepi ebédet támogatójuk, a Vadgesztenye étterem biztosítja és a tortát is támogatói ajándékként kapják, amiért nagyon hálás a klubvezető.

Az alapító

Búzás Emília (1910-1990) Szegeden született, 1955. februártól haláláig Bordányban élt és dolgozott. Magyar szakos tanárként oktatta a helybéli gyermekeket. A községi könyvtár vezetését egészen 1971-ig látta el. 1974. február 13-án tartotta alakuló foglalkozását a bordányi Nyugdíjas Klub a tanárnő vezetésével. Az összejövetelek programokkal, meghívott előadókkal, sok-sok énekléssel, játékkal, kirándulással teltek az évek folyamán. Csaknem 15 évig, 1989. januárjáig vezette a nyugdíjas klubot. Szalai Antal a klub jelenlegi elnöke lobbitevékenységek köszönhetően Búzás Emília 2014-ben posztumusz megkapta a Bordány díszpolgára címet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában