Helyi gazdaság

2013.09.04. 07:43

A munkaügyi hatóság nem tervez kifejezetten szüreti ellenőrzést

Az idén őszre tervezett vizsgálatok során a munkaügyi felügyelőségek a munka- és pihenőidőre, illetve a munkaidő nyilvántartásának ellenőrzésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt.

MTI

A munkaügyi hatóság az idén nem tervez kifejezetten szüreti ellenőrzést, de az éves munkatervében ütemezett egyéb vizsgálatok érinthetik a mezőgazdasági termelőket is - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkavédelmi és munkaügyi igazgatósága a lappal azt közölte, hogy az idén őszre tervezett vizsgálatok során a munkaügyi felügyelőségek a munka- és pihenőidőre, illetve a munkaidő nyilvántartásának ellenőrzésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt.

A hatóság arra hívta fel a gazdálkodók figyelmét, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a munkaviszony adóhatósági bejelentésére, a munkavállalók munkaidejének nyilvántartására, illetve az időjárásra, mert a korábbi ellenőrzéseken gyakran a rossz idő miatt módosult munkavégzésnél találtak szabálytalanságot - írja a Napi Gazdaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában