Helyi gazdaság

2014.04.10. 14:02

A KÉSZ építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát

Újabb külföldi megbízást nyert a KÉSZ csoport: felépítheti a Belgrádtól 30 kilométerre fekvő szerbiai Dr. Oetker gyárat. A beruházás értéke meghaladja a 9 millió eurót.

Delmagyar.hu

Lerakták Szerbia első Dr. Oetker gyárának alapkövét, a több mint 45 ezer négyzetméteres létesítményt a KÉSZ csoport építheti. A Belgrádtól 30 kilométerre fekvő ©imanovciban pudingport, sütőport és egyéb élelmiszeripari termékeket gyártanak majd. Innen látják el a szerb, az albán, a montenegrói és a macedón piacot is.

A 125 dolgozót foglalkoztató üzem kapacitása várhatóan 6000 tonna lesz évente. A beruházás értéke meghaladja a 9 millió eurót: 100 százalékban saját forrásból finanszírozzák.

A KÉSZ-nek nem ez az első hasonló megbízása, eddig több mint 5 élelmiszeripari létesítményt építettek fel a környező országokban. Ebben a profilban tavaly, Ukrajnában adták át az eddigi legnagyobb, 60 ezer négyzetméteres édességgyárat.

A KÉSZ szerbiai leányvállalata építette fel a Fiat és a Magna gyárat is.

Címkék#KÉSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában