Helyi gazdaság

2014.06.17. 18:54

Újfajta cascónk lehet GPS-adatok alapján

Olyan biztosítási termék kerülhet piacra, amely lehetővé teszi a gépjármű-használattal arányos díjfizetést – olvasható a CIG Pannónia közleményében.

Delmagyar.hu

Olyan cascót és a hozzá szükséges technológiai berendezés prototípusát fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél a biztosítását a tényleges járműhasználat alapján fizesse. Az uniós támogatással megvalósult kutatás-fejlesztés azon alapszik, hogy egy, a gépjárműbe egyszerűen beilleszthető, GPS- és GSM-technológiával is ellátott mérőberendezés segítségével elérhetővé válnak a gépjármű használatával kapcsolatos információk.

Az új díjszámítási logika lehetővé teszi a használatarányos casco-díj bevezetését. A technológia a személyes adatok kezelése körében rendkívül körültekintően jár el, a biztosítónak csak a díjszámításhoz szükséges, összesített adatokat adják át, a biztosító pedig ezen adatok ismeretében határozza meg a fizetendő díjat. A gépjármű tulajdonosa egy netes felületen keresztül – a megfelelő azonosítást követően – egy külön rendszeren követheti nyomon saját adatait.

Címkék#casco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában