Helyi gazdaság

2014.08.01. 23:51

Levelet küldött az adóhivatal

Szeged - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) már küldi a folyószámla-kivonatokat és a késedelmipótlék-értesítőket. Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint 1000 forinttal tartozik, vagy több mint 1000 forint túlfizetése van.

Munkatársunktól

A NAV az egyenleg megállapításánál az adófolyószámla 2013. december 31-i állapotát veszi alapul. A kivonat mellett késedelmipótlék-értesítőt csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy késve teljesítette, és ezért 2013-ra késedelmi pótléka keletkezett. Az elektronikus bevallók nem kapnak levelet. Ők a neten figyelhetik folyószámlájuk alakulását, így azt is, van-e tartozásuk.

Csongrádban 78 ezer adózónak van valamilyen folyószámla-eltérése. A folyószámla-kivonat, illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt összehasonlítania saját nyilvántartásával az elküldött tájékoztató segítségével. Eltérés esetén észrevételt lehet tenni az ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22-es számon vagy írásban.

Ebben a NAV honlapjáról (www.nav.gov. hu) letölthető Folyószámla-kivonatra észrevétel elnevezésű nyomtatvány segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában