Helyi gazdaság

2014.10.27. 12:59

A KÉSZ gyárat épített Ukrajnában

Kijev - A KÉSZ csoport ukrán leányvállalata a napokban fejezte be a Procter & Gamble legújabb kijevi gyárának építését. Az előző kivitelező által félbehagyott épületrészeket helyreállították, a létesítmény hiányzó részeit felépítették.

Munkatársunktól

Közel egy év alatt sikerült befejezni a 2490 négyzetméteres gyártócsarnokot és a hozzá tartozó 1028 négyzetméteres, kétszintes irodahelyiséget. A beruházással kapcsolatban Kovács Attila, a KÉSZ csoport nemzetközi üzletágának vezetője kiemelte: noha jelenleg az orosz-ukrán helyzet miatt lehet hallani a legtöbbet Ukrajnáról, a gyárátadás azt igazolja, hogy szakmai alapon sikereket lehet elérni, még ilyen nehéz időszakban is. A KÉSZ 10 éve van jelen az ukrán piacon, ez idő alatt meghatározó piaci szereplőkké vált. A KÉSZ csoport nagymértékű külföldi szerepvállalásának köszönhetően 2014-től KÉSZ International néven külön üzletág fogja össze nemzetközi cégeiket.

Külföldi gyárak, logisztikai központok kivitelezése mellett olyan, kultúrával kapcsolatos és diplomáciai jelentőséggel is rendelkező beruházásokat is építhettek, mint például a magyarországi belorusz nagykövetség. Jelenleg is dolgoznak Oroszországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, valamint Fehéroroszországban is. A külföldi szerepvállalást a kecskeméti KÉSZ acélszerkezet gyár is erősíti, hiszen Kecskemétről exportálnak acélszerkezeteket a világ számos pontjára, többek között: Dubaiba, az USA-ba, Chilébe, Németországba, Törökországba és Szaúd-Arábiába is.

A KÉSZ csoportról

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában