Helyi gazdaság

2014.11.25. 13:51

Karácsony előtt ellenőrzések jönnek

Konzultáló, barátságos és nem inzultáló hatóságot építenek, párbeszédet szeretnének folytatni a vállalkozókkal.

Delmagyar.hu

– Konzultáló, barátságos és nem inzultáló hatóságot építünk, párbeszédet szeretnénk folytatni a vállalkozókkal – mondta kedden délelőtt Szegeden, a kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének épületében, egy fórumot megelőző sajtótájékoztatón [namelink name="Koszorús László"], a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Hozzátette: a fórumot azért hívták össze, hogy felkészítsék a kereskedőket a karácsony előtt várható közös ellenőrzésekről. Az előadók a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság, a Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv és a NAV munkatársai voltak.

[namelink name="Némediné Varga Éva"], a VPOP Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának szóvivője elmondta: a jövedéki termékeket ellenőrzik, és kiszűrik a hamisított ruhaneműt, a veszélyes játékokat. Az ünnepek előtt 10 ezer tonna hamis ruhanemű is érkezhet Románia felől. A lefoglalt árut általában megszabadítják a márkajelzéstől és a rászorulóknak ajánlják fel.

[namelink name="Petrik Sándor"], a CSMKH Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója hozzátette: évről évre kedvezőbbek a tapasztalatok, kevesebb a kiszabott bírság, 10-ből 7 üzlet szabályosan működik. Még egy példa: a munkaügyi szakigazgatási szerv 2010-ben még 3 millió 380 ezer forint bírságot szabott ki, tavaly már csak 300 ezer forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában