Helyi gazdaság

2015.02.26. 17:18

A Buda-Cash kezelte a pénzét? Erre számíthat!

A Buda-Cash körüli nehézségek nyomán felvetődött kérdésekre próbál választ adni a jegybank a honlapján. A kártalanítást kérelmezni kell, és kizárólag forintban történik majd.

A Befektető-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetőinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek - olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétett tájékoztató anyagban.

Kiemelten fontos, hogy amennyiben munkabérét a DRB Bankcsoportnál (BRB BUDA Regionális Bank, DRB Dél-Dunántúli Regionális Bank, Dél-Dunántúli Takarék Bankhoz és ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank) vezetett fizetési számlára kapja, azonnal jelezze munkáltatójának, és kérje együttműködését, hogy munkabérét más módon kaphassa meg.

A kialakult helyzetről a jegybank a folyamatosan frissített "Kérdések és válaszok" oldalán tájékoztat ahol arról tájékozódhatunk, mi is az események háttere, mi történik a pénzével, hozzájut-e vagy nem, az összes befektetését kimentik, vagy csak egy részét és még lehetne sorolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában