Helyi gazdaság

2015.03.25. 17:51

Hétmilliárdért veszünk húsvéti sonkát

A húsvét közeli két hónapban a kiskereskedelemben tavaly mintegy 7 milliárd forint értékű sonkát és füstölt húst értékesítettek - közölte a Nielsen piackutató szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint ez az összeg 15 százalékkal több, mint tavalyelőtt. A mennyiséget tekintve a múlt évben 13 százalékkal nőtt a forgalom, mintegy 3700 tonnára. A Nielsen adatai alapján az egész évben eladott sonka mennyiségéből 21-22 százalék jutott a legutóbbi három évben a húsvét közeli két hónapra.

A piackutató értékelése szerint a fogyasztók egyre igényesebbek, értékben ugyanis átlag felett, 17 százalékkal bővült a magasabb minőségű főtt sonka eladása, ez a termékcsoport az összes értékesítés 90 százalékát adta tavaly március-áprilisban. A további 10 százalék az egyéb sonka és a füstölt főtt szegmens részaránya.

A bolti eladás erősen koncentrált. A legutóbbi évek húsvéti időszakaiban eladott sonka háromnegyedét 400 négyzetméternél nagyobb üzletekben értékesítették a közlemény szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában