Helyi gazdaság

2016.01.07. 11:04

Tokajban nem lehet pet-palackban tokaji bort árulni

Ezt az önkormányzat külön rendelettel tiltotta meg. Azzal indokolják, ha büszkék akarnak maradni a borvidékre, a csomagolás módját is meg kell adni.

Tokajban az önkormányzat rendelettel tiltja a tokaji bor műanyag (pet) palackban való árusítását a városi tulajdonú közterületeken - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke szerint amennyiben a történelmi borvidék büszke akar maradni Tokaj-Hegyaljára, akkor a csomagolás módját is meg kell adni az itt termett szőlőből előállított bornak. Éppen ezért a tokaji önkormányzat rendelete szerint 2016. januárjától tilos pet palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni a város tulajdonában lévő közterületeken.

Posta György polgármester a lapnak azt is elmondta: folyamatosan ellenőrizni fogják a rendelet betartását, "egyelőre még csak figyelmeztetik azokat, akik továbbra is pet palackban árulják Tokajban a bort, és ha ez nem használ, akkor pénzbírsággal sújtják majd a szabályszegőket".

A nyitókép forrása: tokaj.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában