Helyi gazdaság

2017.05.23. 12:09

Százezres bírságot hozhat a hibás panaszkönyv

Csongrád megye - A fogyasztóvédelmi vizsgálatoknál a vendéglátóhelyek és üzletek számára tipikus banánhéj a panaszkönyv: a hatóság a tavalyi ellenőrzéseinél az esetek 48 százalékában talált szabálytalanságot.

Kovács András

A bírság akár egyetlen jegyzőkönyv kitöltési hibája miatt is elérheti a 100-200 ezer forintot. A hibák többségükben banálisak: a hiányos jegyzőkönyvek felét érintette például az, hogy nem tüntették fel benne azt a kötelező tájékoztatást, hogy az ügyfél jogvita esetén békéltető testülethez fordulhat. Szintén gyakran, 30 százalékában hiányzik a panaszos hozzájáruló nyilatkozata adatainak kezeléséhez.


Magyarországon elsőként egy startup, a Panaszkezelő.hu unta meg ezt és kínál átfogó, ingyenesen is elérhető támogatást a boltok számára. – Az oldalt azért hoztuk létre, hogy csökkenjen a problémák gyakorisága - mondja [namelink name="Siklósi Máté"], a szolgáltatás ötletgazdája. A portálon létrehozott jegyzőkönyvek hiánytalanul tartalmazzák a kötelező formai elemeket.


A program a vásárló lakcíme alapján automatikusan feltünteti a 20 békéltető testület, illetve a 197 járási hivatal közül az adott esetben illetékest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában