Helyi gazdaság

2017.08.31. 11:28

Továbbra is sztrájkhelyzet van a Tescónál, szeptemberben tárgyalnak ismét a felek

A szerdai egyeztetésen valamelyest közeledtek az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt.

​A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) sztrájk bizottságai tárgyalást folytattak a közösen benyújtott hét sztrájkköveteléssel kapcsolatban a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselőivel.

 

Az egyeztetésen valamelyest közeledtek az álláspontok, de érdemi előrelépés nem történt - áll a KASZ és KDFSZ közleményében. Hozzáteszik, kiemelten fontosnak tartják, hogy érdemi tárgyalások legyenek a béremeléssel és a létszám problémákkal kapcsolatban, viszont a munkáltató az egyeztetésen gyakorlatilag a sztrájkköveteléseket nem kívánta teljesíteni.


A közleményben leszögezik a két szakszervezet képviselői, hogy határozottan kiállnak a munkavállalók által megfogalmazott követelések mellett. Mivel a szerdai tárgyalás eredménytelenül zárult, ezért a szakszervezetek és a munkáltató között nem született semmilyen megállapodás.


​Karsai Zoltán, a KASZ Tesco-alapszervezetének elnöke a sztrájk-követelések közül az MTI-nek példaként említette a létszámot, a béremelést, a régóta a vállalatnál dolgozó munkavállalók megbecsülését, a bértorlódás problémáját és a munkaeszközök felülvizsgálatát.


A sztrájkbizottságok felhívták a munkáltató figyelmét, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van.


A Tesco az MTI-hez csütörtökön eljutatott közleményében arra mutatott rá, hogy a társaság a szerdai egyeztetésen olyan, a munkatársak érdekeit szem előtt tartó megoldás kialakítására törekedett, ami nem veszélyezteti a hosszú távon fenntartható működést.


A Tesco szerint építő jellegű tárgyalások folytak, számos ponton közeledtek az álláspontok, de vannak olyan területek, amelyek további egyeztetést igényelnek. Szeptember 11-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, miközben a Tesco több témában is rendszeres találkozókat és közös munkacsoportok felállítását kezdeményezte - olvasható a vállalat közleményében.

Címkék#tesco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában