Tisztújítás

2020.09.25. 13:42

Megvan a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új elnöke

Az elnök személyét illetően papírforma eredmény született, a jövőben Kőkuti Attila vezeti majd a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát. A négy alelnöki pozícióból kettőbe történt változás – a fiatalítás jegyében.

Kovács András

Szeged, 20200925. Elnök választás a a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Tóth Gábor, Gellért Ákos, Kõkuti Attila, Palotás Sándor, Török László.

Fotó: Frank Yvette

Pénteken zárultak a választások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A már korábban lezajlott választógyűléseken megalakultak az új térségi elnökségek és az új osztályelnökségek, megválasztották azt a 60 küldöttet is, akik pénteken szavaztak a kamara tisztségviselőiről, elnökségi tagjairól és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei küldötteiről is.

A kamara elnökének a posztért egyetlenként indult Kőkuti Attilát, a Tornado International Kft. ügyvezetőjét választották meg, aki eddig ipari alelnökként dolgozott a testületben. Helyére Gellért Ákos, a Gellért és Fiai Consulting Kft. ügyvezetője lépett. Az új ipari alelnök rövid bemutatkozásában elmondta, cégcsoportjuk összes tevékenysége Szegedhez és térségéhez kötődik, sőt jövőbeli fejlesztéseiket is itt tervezik. Ezért alapvető érdekük, hogy a megye gazdasága dinamikus fejlődésnek induljon. Szerinte az elnök és az alelnökök személye és az elnökség egy ütőképes csapatot alkotva segíthet a célok elérésében.

A már második kereskedelmi alelnöki ciklusát kezdő Palotás Sándor szerint a kereskedelem óriás kihívásokkal néz szembe az intenzíven változó gazdaság környezet miatt. Az általa képviselt Déli Farm Kft-nél szerzett tapasztalatokat átültetve azért dolgozna, hogy a kamara hatékonyan segíthesse a szektor Csongrád-Csanád megyében működő vállalkozásait.

Az új szolgáltatási alelnök, a PC Trade Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Gábor a következő vállalkozói generációkat szólítaná meg. Mindezt úgy, hogy az eddigieken túl plusz szolgáltatásokat, tartalmakat kapjanak a kamarai tagdíjért. Emellett fontos célként jelölte meg azt is, hogy segítsék a vállalkozásokat visszakerülni egy kiszámíthatóbb, jövedelmezőbb üzleti pályára a koronavírus-járványt követő időszakban.

A második négy éves periódusát megkezdő kézműipari alelnök, Török László 40 éve működteti egyéni vállalkozását. Úgy tapasztalja, hogy sok esetben csak egy információ hiánya gátolja az előre lépésben a vállalkozókat. Ezért – ahogy eddig is – ezen a területen támogatná leginkább a megye vállalkozásait.

Ezt követően még további küldötteket választottak meg a résztvevők, sűrűn emelkedtek a szavazólapok a kamarai székház mélygarázsában, ahova a vírus száműzte az eseményt.

Kőkuti Attila új elnökként rövid beszédében azt hangsúlyozta, hogy a választások nem változtatják meg a kamara működését, folytatni szeretnék a megkezdett munkát. Szólt az eddigi eredményekről, a szép kamarai székházról és arról, hogy több új térségi iroda kezdte meg működését a közeli múltban – értékes a kamarai ingatlanportfolió is. És hasznosak azok az alapok is, amelyek a vállalkozásokat tudják támogatni.

Hangsúlyozta az érdekérvényesítés fontosságát, a szakképzés kiemelt súlyát a jövő alakításában. Úgy látja, erősödni fog a munkahelyek szerepe az oktatásban – előtérbe kerül a robotika, jön a mesterséges intelligencia. Beszélt a generációváltásról, a rendszerváltozás idején indult vállalkozások vezetőinek lassan át kell adniuk utódaiknak a stafétabotot.

Nemesi Pál, a kormánybiztossá kinevezett búcsúzó elnök jó munkát kívánt az új elnökségnek, és párhuzamot vont első megválasztása, és a jelen pillanata között. 2008-ban akkor jött a válság, most pedig a vírus miatt kell szembenézni a komoly gazdasági kihívásokkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában