#utazás

2021.02.26. 08:26

Néhány szóban az ESTA Gov utazási engedélyről

Az amerikai álom közelebb van, mint gondolnánk az ESTA Gov utazási engedélynek köszönhetően. Bizonyára sokan tisztában vannak azzal, hogy Magyarország is szerepel a Vízummentességi Programban részt vevő országok között. Az viszont már nem mindenkinek világos, hogy mégis mire van szükség, hogyha vízum nélkül szeretnénk az Államokba utazni.

delmagyar.hu

Visa online application concept. Open passport with visa stamps with airline boarding pass tickets and stamper on the computer keyboard. 3d illustration

Mire jogosít fel az ESTA Gov utazási engedély?

Csupán néhány egyszerű szabályt kell betartanunk, hogyha ezzel az engedéllyel szeretnénk belépni a USA területére.

Üzleti vagy turisztikai célból legfeljebb 90 napon keresztül tartózkodhatunk az Egyesült Államok területén. Hogyha dolgozni, tanulni szeretnénk, vagy meghosszabbítanánk az ottlétünk időtartamát, akkor mindenképp vízumra lesz szükségünk, amit a beutazás előtt kell beszereznünk.

A COVID-19 és a ESTA Gov utazási engedély

Szerencsére a jelenlegi járványhelyzet ellenére sem tilos az Egyesült Államokba utazni, csupán valamivel bonyolultabb.

  • január 26-tól kezdődően minden 2 évesnél idősebb utasnak fel kell mutatnia egy 3 napnál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet.
  • Ezek a szabályozások bármikor változhatnak a járványhelyzetre való tekintettel, ezért utazás előtt mindenki tájékozódjon a saját érdekében az aktuális előírásokról.

    Az ESTA engedély igénylése online keretek között történik

    Az internetnek köszönhetően nem kell hosszú órákat várakoznunk az amerikai nagykövetségen a beutazási engedélyünk után.

    Az ESTA engedély igénylése online, az estavisa.hu weboldalon egy űrlap kitöltésével megoldható. Nem kell semmi mást tennünk, mint megadni a személyes adatainkat és őszintén válaszolni néhány egyszerű kérdésre.

    Azzal is fontos tisztában lennünk, hogy az engedély igénylése jelenleg 14 dollárba kerül, ezért rendelkeznünk kell VISA-val, Master Carddal, American Express hitelkártyával, illetve Visa/Master Card bankkártyával. PayPalon keresztül is kifizethetjük ezt az összeget.

    Az Esta engedély igénylése után nagyjából 72 órán belül fogunk választ kapni e-mailben az amerikai belbiztonsági minisztériumtól.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában