Helyi gazdaság

2021.03.03. 13:10

Növelné tagságát a gazdasági kamara Szentes térségében

Stabilizálnák a taglétszámot, közelebb kerülnének a vállalkozásokhoz és tovább népszerűsítenék a kamarai gazdaságfejlesztési támogatásokat – hangzott el a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szentesi ülésén. Az éves beszámolón beszéltek a pandémia okozta gazdasági nehézségekről és a kilábalási lehetőségekről is.

M. A.

Rendhagyó módon online konferencia keretében tartotta meg éves beszámolóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szentes Térségi szervezete. Az ülés nyitányaként Szabó Zoltán, Szentes polgármestere beszélt a város gazdasági helyzetéről és a napokban elfogadott költségvetésről. A városvezető hosszasan sorolta azokat a bevételi forrásokat, amelyektől elesett a város, illetve bejelentette, még folynak azok a kompenzációs tárgyalások, amelyek alapján kiegészítő kormányzati támogatásra számíthat Szentes.

A polgármester arra is kitért, hogy egy-két komoly, nemzetközi hírű cég tervezi, hogy a városba költözik, képviselőikkel már igen előrehaladottak a tárgyalások. Szabó Zoltán be­­szélt arról is, hogy csaknem harminc fejlesztési projektjük van, ezek között többek között szerepel az üdülőközpont fejlesztése, szállodaépítés, nyári színház létesítése, a tiszai út­hálózat fejlesztése és kikötőépítés is.

Tráserné Oláh Zsuzsanna, a kamara titkára tájékoztatott a tavalyi megyei szintű kamarai munkáról, majd Horváth István és Nagypál Szilárd, a Szentes Térségi Szervezet előző és jelenlegi elnöke számolt be a 2020-ban végzett térségi kamarai munkáról és az idei munkatervről.

Mint Nagypál Szilárd felvázolta,

szeretnék stabilizálni a kamarai taglétszámot, ennek érdekében a vállalkozásokat meg kell ismertetniük a lehetőségeikkel, és tájékoztatást nyújtani számukra a pályázati és más kedvezményekről.

Horváth István, a CSMKIK szentesi térségi elnöke szintén célként jelölte meg a lényegesen kedvezőbb kamarai gazdaságfejlesztési támogatási lehetőségek népszerűsítését, valamint azt, hogy a jövőben határozottabban lépjenek fel a kormányzati és politikai szerveknél az érdekvédelem erősítése érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában