Balástya

2021.05.07. 07:35

Növényeket, halakat telepítenek a dísztóba

Tavaly nyáron és ősszel betonozták ki a sportcsarnok előtti dísztó medrét Balástyán, addig tófólia volt az alján, ami többször kilyukadt, és elfolyt a víz.

Munkatársunktól

Az elmúlt évben újították fel a rajta átívelő kis hidat is. A tómedret egy hete töltötték fel vízzel, tegnap elkezdődött az áttelelt növények visszatelepítése, majd következnek a halak.

– Rendezvényszervezőnket, Fodor Tamást és a dísztó létesítésének egyik ötletgazdáját, díszpolgárunkat, Virágh Istvánt kértem fel arra, hogy ve­­zényeljék le, hogy a tó ismét élettel teljen meg

– mondta Ujvári László polgármester. Hozzátette, az önkéntes tűzoltókat vezető Virágh István már eddig is sokat dolgozott, tett a településért.

– Nemcsak a korábban már a tóban élt növényeket tehetjük vissza, felajánlásként a lakosságtól kaptunk tavirózsát, mo­csári íriszt, illetve az élővilág létezése szempontjából fontos hínárt, bár a vizet keringetőszivattyú, vízforgató frissíti

– vette át a szót Virágh István.

Elmondta, a közelmúltban a tónál tartottak Fodor Tamással és a segítőkkel megbeszélést, egyeztettek és szétosztották a feladatokat, ő a feleségével együtt főként a szervezést vál­­lalta. Párjának az otthoni akváriumoknak köszönhető­­en is vannak akvarisztikai ismeretei, ami hasznos lesz az újratelepítéskor.

Virágh István még elmondta, hogy halakra lenne szükség, mert azok elpusztultak, ezért szívesen fogadnak felajánlásokat, például ha valakinek a kerti tavában a kelleténél jobban megnövekedett a számuk, és a szaporulattal nem tud mit kezdeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában