Fejlődő Szentes

2021.05.14. 20:50

Saját ebédlője lesz a Horváth Mihály Gimnáziumnak – Fotók

Túl messzire van a központi ebédlő, így már alig van menzás a gimnáziumban, a diákok kénytelenek a belvárosi éttermekben ebédelni. A helyzeten a Horváth Mihály Gimnázium saját étkezde építésével szeretne változtatni.

Majzik Attila

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium készülõ ebédlõje. Fotó: Majzik Attila

– Január óta folynak a munkák, túl vagyunk egy komoly szerkezeti átalakításon. Falakat kellett kivennünk, máshol újakat építeni, emellett pedig egy öltöző, mosdó és zuhanyzó is készült a konyhai dolgozóknak

– számolt be az eddig elvégzett munkákról Tóth Tamás. Mint a Horváth Mihály Gimnázium igazgatójától megtudtuk, elkészültek a villanyszereléssel is, valamint a nyílászárók egy ré­szét is beépítették.

– Következő lépésként a burkolás és a festés következik, majd a konyhai felszerelések és berendezések vásárlása. Szeretnénk, ha a kö­vetkező tanévkezdéskor már itt tudnának étkezni a diákok

– tette hozzá az igazgató.

Az ebédlő elkészültével egyébként a Horváth Mihály Gim­­náziumnak lesz először sa­­ját étkezője a városban, ugyanis egyik szentesi középiskolának sincs önálló menzája. A diákok a Központi Konyha ebédlőjében étkezhetnek, de ez a városközponttól elég messzire van, így gyakran előfordult, hogy a délután háromkor végződő nyolcadik óra után már el sem indultak oda ebédelni az iskolások. A kollégistáknak szintén negyedórát kell gyalogolniuk, hogy ebédelni tudjanak.

A kö­­zelben lévő önkormányzat épületében ugyan kialakítottak egy étkezdét, ott viszont nem tudják ellátni a környék három középiskolájának összes diákját, ezért a diákok a belvárosi éttermekben kénytelenek ebédelni.

– Messzire van innen a Központi Konyha ebédlője, a kollégiumi étkezde szintén, ezért alig volt már menzás gyerek, a diákoknak a környékbeli éttermekbe kellett járniuk ebédelni. Szülői kezdeményezésre kezdtünk el megoldást keresni erre a tarthatatlan helyzetre. Két éve megüresedett két félkomfortos szolgálati lakás, ezek helyére terveztük az ebédlőnket

– részletezte a gimnázium igazgatója.

Az önkormányzatnak már régóta szándékában állt változtatni a helyzeten: a képviselő-testület még 2019 szeptemberében szavazott meg tizenkétmillió forint támogatást a Horváth Mi­­hály Gimnázium felújítására. Az összeget el is különítették az önkormányzat költségvetési tartalékából az ebédlőépítésre, az elhatározást azonban jó ideig nem követte tett, csak idén januárban láttak neki a bontásnak. Az eltelt idő alatt az építőiparban bekövetkezett áremelkedés miatt az előirányzott összeg valószínűleg nem fedezi a munkálatok költségét, információink szerint az önkormányzatnak va­lamennyivel ki kell egészítenie az eredeti keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában