Fontos!

2021.07.19. 11:08

Újra lehet állattartó telepekre pályázni

Múlt hét közepétől újra lehet pályázatokat benyújtani az állattartó telepek fejlesztésének támogatására, miután az az Agrárminisztérium újranyitotta az erről szóló pályázatot.

Munkatársunktól

20210617 Ruzsa Kardos Gábor gyöngytyúkokat nevel és értékesít a legjobb magyar éttermek számára fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

A felhívás a már megismert feltételrendszer mellett érhető el, a támogatási intenzitás főszabályként 50 százalékos, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió forint között változik, maximum összege pedig 2 milliárd forint.

Ruzsán Kardos Gábor gyöngytyúkokat nevel. Fotó: Kuklis István

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára így ismét lehetőség nyílik új állattartó telepek létrehozására, meglévők korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

A minisztérium arra hívta fel a figyelmet, hogy a pályázati kiírásban azon támogatást igénylők is részesülhetnek ismét forrásban, akik már korábban is sikeresen pályáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában