Zákányszék

2022.10.29. 14:00

Megújul a védőnői szolgálat

A Zákányszéki Ma­­nó-Kert Óvoda és Bölcsődén túl, a Petőfi Sándor és a József Attila utca kereszteződésében álltunk Matuszka Antallal, Zá­­kányszék polgármesterével, aki a hamarosan megújuló, a védőnői szolgálatnak helyet adó épület bejáratát mutatta.

delmagyar.hu

Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere a védőnői szolgálatnak helyet adó épület előtt. Fotó: Karnok Csaba

Pontosabban azt, hogy mekkorát kell szélesíteni a kapun, hogy akadálymentes legyen az épület megközelítése. Folyamatosak a fejlesztések a településen: a polgármesteri hivatal teljesen megújult, nemsokára visszaköltöznek a dolgozók. Kerékpárút is épül a közeljövőben Bordány és Zákányszék között.

A polgármester elmondta, most a védőnői szol­­gálat akadálymentesítésére kerül sor, amire a Magyar Falu programban nyertek pénzt. Napokon belül megkezdődik a felújítás. A Zákányszéki Védőnői Szolgálat egy épületben van az egyik háziorvosi és a fogorvosi rendelővel. A ki­­vitelezővel a szerződést már megkötötték, a munkaterületet átadták. 

A nyílászárókat már megrendelték. A munkálatok során az épület belseje újul meg, ami burkolatcserét, fűtéskorszerűsítést, festést és teljes körű akadálymentesítést jelent. Mindezek költsége bruttó 20 millió forint. A munkálatok ideje alatt a zákányszéki kismamákat az Ifjúsági Klub épületében várják a védőnők. A polgármester az érintettek megértését és türelmét kéri. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában