Felújítás

2022.12.20. 15:00

Átadták a felújított hivatalt Zákányszéken

Kedden délelőtt hivatalosan is átadták a zákányszéki polgármesteri hivatal több mint 50 millió forintból felújított épületét. A modernizációhoz a Magyar Falu programban 28 milliót kapott a település.

Munkatársunktól

Bóna Zoltán miniszteri biztos, Gárgyán István Zákányszék korábbi, Matuszka Antal jelenlegi polgármestere és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő vágták át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Arany T. János

Fotó:

– 1981. szeptember elsején léptem át ennek az épületnek a küszöbét először. Akkor szakszövetkezet volt, én építésvezető lettem itt és valami furcsa módon, szinte az egész életem kötődik ehhez az épülethez. Minden polgármesternek fontos volt az önkormányzati intézmények rendbetétele, ezért a polgármesteri hivatal mindig a végére maradt, a végére pedig sose jutott pénz, így csak apró karbantartások történtek. De a homokháti emberek arról híresek, hogy nem könnyen adják fel az elképzeléseiket, és most sikerült felújítani. Nekünk ezt hozta a Jézuska – fogalmazott Matuszka Antal, Zákányszék polgármestere a felújított hivatal hivatalos átadási ünnepségén. 

Kedd délelőtt adták át hivatalosan a felújított zákányszéki polgármesteri hivatal épületét. Fotó: Arany T. János                              

– Magyarország kormánya 2010 óta elkötelezett a magyar vidék fejlődése és fejlesztése irányába, ezért is lehetünk most itt ezen a takaros településen. Hosszan tudnám önöket statisztikával untatni, de ezen a kissé csípősnek mondható reggelen, nem teszem – mondta Bóna Zoltán, a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítéséért felelős miniszteri biztos, majd felsorolta a településen a Magyar Falu programban korábban megvalósult beruházásokat. Mihálffy Béla országgyűlési képviselő a kormány további támogatásáról biztosította a polgármestert, majd a beruházást méltatta.

Az ünnepségen felidézték az épület múltját, és szó esett a felújítás részleteiről is. Az épület jelenlegi formájában 1975 körül jött létre a korábban itt álló épületek összekapcsolásával, bővítésével. Ezt követően csak néhány felújítási és korszerűsítési munka történt egészen 2022-ig. Az építési munkák május 16-án kezdődtek, a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása október 28-án történt meg. A beruházás összköltsége 54,7 millió forint volt, amelyből 28 millió támogatás és mintegy 27 millió pedig önkormányzati saját forrás. A beruházás eredményeként a település fő közigazgatási épülete megkapta az évtizedek óta várt modern megjelenést, és biztosítottá vált az energiatakarékos működtetés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában