Pályázati kiírásra vár Bordány

2022.12.14. 14:00

Új kazánt kellett vásárolni a közösségi házba

A település hírportálja, a bordany.com számolt be arról, hogy új kondenzációs gázkazánt kellett felszerelni a Dózsa téri közösségi házba, mert egy elektromos hiba miatt tönkrement a régi.

delmagyar.hu

A bordányi általános iskolás diákok étkeznek a Dózsa téri közösségi házban, ahová a közelmúltban új kazánt szereltek be. Fotó: Arany T. János

Itt két kazán üzemelt annak idején, a másik már korábban elromlott. Sajnos a kettőből sem lehetett már egy üzemképeset összehozni. 

A készülékek leszerelésekor kiderült, a fűtőberendezéseket 1984-ben állították üzembe, és minden bizonnyal az elsők között gyulladt fel a készülékekben a vezetékes gáz lángja, hiszen annak idején ünnepélyes keretek között itt adták át a falu legnagyobb közüzemi fejlesztését. Annak érdekében, hogy a tanulók hétfőn már melegben tudjanak étkezni, a kazáncserét már a hétvégén meg kellett oldani az önkormányzati épületben. Korábban megírtuk, hogy márciustól márciustól az önkormányzat az iskola udvarába nyíló közösségi házában kialakított új iskolai ebédlőben étkezhetnek a bordányi gyerekek.

A képviselő-testület által elfogadott energiagazdálkodási tervben kiemelt helyen szerepel a régi iskolaépület felújítása, mivel ez az önkormányzat egyik legrosszabb energiahatékonysággal működő épülete. Az önkormányzat megkezdte egy pályázati projekt előkészítését, és egy ilyen célú kiírásra vár. Az élet viszont közbeszólt: most azonnal szükségessé vált a beruházás, amely az eleve nehéz pénzügyi helyzetben még nagyobb tehernek érződik. Jó hír, hogy a kazáncsere szombaton sikeresen megtörtént, az új berendezés jól ellátja feladatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában