Szegedi hírek

2023.01.11. 17:30

Tízmilliókért őrzik a kulturális intézményeket

Módosítani kellett a REÖK Regionális Összművészeti Központ, a Szegedi Nemzeti Színház, a Dóm téri és az Újszegedi Szabadtéri Színpad őrzés-védelmére korábban megkötött szerződést az év eleji bezárások miatt. Az egyébként igen borsos végösszeg nem változik, viszont az őrök beosztása igen.

Suki Zoltán

Folyamatosan vigyáznak a Reök-palotára. Fotó: Karnok Csaba

Még tavaly év elején kötött szerződést a Szegedi Nemzeti Színház az Insure '98 Vagyonvédelmi és Biztonsági Kft.-vel a REÖK és a Dóm téri, valamint az Újszegedi Szabadtéri Színpad őrzésére-védésére. Akkor azonban nem sejtette senki, hogy az uniós szankciók és az egekbe szökő rezsiárak miatt idén év elején gyakorlatilag az összes szegedi intézményt be kell zárni. A közbeszerzési szerződés módosításában azt írták, tekintettel arra, hogy 2023. januárjában és februárjában az érintett intézmény zárva tart, módosítani kell a vagyonőri feladatok ellátását. A lényeg egyébként ezen kívül annyi, hogy a szerződést meghosszabbítják, néhány héttel február 28-áig. A szabadtéri játékokra ez télen értelemszerűen nem vonatkozik. Az összeg egyébként nem változott, az éves keretszerződés 46 millió 932 ezer forintról szól, amelyben az összes intézmény és rendezvény benne van.

Érdekességképpen néhány adat a korábban megkötött szerződésből. A REÖK-ben normális esetben napi egy ember dolgozik, 11,5 órában reggel 7 és 18.30 között. Ez 4197,5 óra évente. Ha előadás vagy kiállítás van, akkor ez három órával nő. A Dóm téren a Szabadtéri Játékokkor 2-5 biztonsági őr lehet, viszont ők napi 24 órában, ami évente 11 ezer 16 órát jelent. Ha viszont előadások vagy főpróbák vannak, akkor már napi 16 embernek kell dolgoznia. Vagyis tulajdonképpen most csak a Reök-palota bezárása miatt kellett módosítani a szerződést, ami technikai jellegű, és a biztonsági őrök beosztásának átalakítását tartalmazza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában