Baks

2023.02.25. 14:00

Döntöttek a szociális bérlakásokról

Döntött a baksi képviselő-testület a megépült kilenc szociális bérlakás beköltözőiről. A lakásokra december 19-én írtak ki pályázatot, amit később két héttel meghosszabbítottak. Mindegyik otthon sorsáról határoztak, és a bérlők március 1-vel költözhetnek be azokba – mondta el lapunknak Lépné Soós Anita alpolgármester.

I.P.

Fotó: Jaksa Noémi

A baksi önkormányzat tavaly december 19-én írt ki pályázatot a három ingatlanon megépített kilenc könnyűszerkezetes, napelemekkel ellátott szociális bérlakásra. Ezekkel együtt már 32 ilyen van a községben. A jelentkezési határidőt két héttel, február 3-ig meghosszabbították és ismételten közzétették a kiírást a község honlapján és közösségi oldalán, hogy az információ, a lehetőség híre minden érintetthez eljusson. Azóta a döntés is megszületett arról, hogy a pályázó rászorulók közül kik költözhetnek be az új, mindennel felszerelt otthonokba.

– A csütörtöki testületi ülésen határoztunk a szociális bérlakásokról, arról, hogy kik költözhetnek be. Valamennyi elkelt, és ha minden rendben megy, március 1-jétől átvehetik azokat a kiszemelt bérlők

 – mondta el megkeresésünkre Lépné Soós Anita alpolgármester. A feltételek között szerepelt például, hogy a baksi jelentkezők rendelkezzenek a korábbiak szerint kidolgozott fejlődési tervvel, vagyis legyen jövőképük, tudják mit, esetleg milyen sorrendben szeretnének elérni az életben. A pályázókat pontozták, a több pontot elért kilenc család veheti majd birtokba – a már említett időponttól – a bérlakásokat.

– Azért jó, hogy ezek a szociális bérlakások megépültek és a számuk községünkben ezzel huszonháromról harminckettőre nőtt, mert azok a fiatal párok, családok, akik erre pályáztak, itt a községünkben képzelik el az életüket. Vagyis nem mennek, nem vándorolnak el, Bakson maradnak, ami azt is bizonyítja, hogy jövőképükben az van a középpontban, hogy itt alapítanak családot, nevelik fel gyermekeiket, részei maradnak közösségünknek. Döntésükkel, pozitív hozzáállásukkal másoknak is példát mutatnak

 – közölte Lépné Soós Anita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában