Balástya

2023.04.29. 12:30

Október végén adják át az új konyhát

Imre Péter

Jól halad a balástyai óvodai-iskolai konyha építésével a kivitelező. Fotó: Imre Péter

Hajszálon múlt, hogy a községünk számára nagyon fontos beruházás, az új, 350 adagos óvodai-iskolai konyha építése végül megvalósulhat. Mint ismert, tavaly az energiaválság idején minden projektet átvizsgálták, volt amelyiket végleg leállítottak, akadt amelyet szüneteltettek, a miénk szerencsére zöld utat kapott

 – emlékezett a kezdetekre Ujvári László, Balástya polgármestere. A 229 millió forintos támogatásból és 27 milliós önerőből épülő konyha a lakosságnak menüvel és a’la carte étkezési lehetőséggel is szolgál majd.

Az épület kivitelezője jól halad a munkával, május végére mindennel elkészül. Utána következik a konyhatechnológia, a gépek beszerelése, majd a próbaüzemet kellene megtartani, valamint beszerezni a működési engedélyt. A június végi átadás azonban elmarad. Az MVM hosszas egyeztetések után a tavaly ősszel 14 hónapra vállalt hálózatbővítési, plusz lekötési határidőt lecsökkentette, az július 31-ig valósulhat meg, de ez még így is azt jelenti, hogy a próbaüzem csúszik és az engedélyek beszerzése is későbbre tolódik. Ennek fényében a hivatalos átadást október 31-re tervezzük

 – vázolta a helyzetet a faluvezető.

Ujvári László még elmondta, hogy a külső szigetelés és a festés alapozása megtörtént, befejeződött a belső vakolás is, míg az elektromos vezetékek behúzása és a burkolás, valamint a közművek, azaz az ivóvíz, a gáz és szennyvíz bekötése folyamatban van. A burkolás után jöhet a festés és a konyhagépészet beállítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában