Helyi gazdaság

2023.05.16. 19:05

Új üzem indul Csanádpalotán

Ha valaki megváltozott munkaképességűként szeretne dolgozni, nincs könnyű dolga – különösen, ha egy kisvárosban lakik. Csanádpalotán azonban most éppen egy ilyen jellegű munkahely indul, méghozzá a városközpontban.

Szabó Imre

placeholder

– Eddig 30 fő jelentkezett, de reményeink szerint a létszám hamarosan 40 főre bővül

– mondta Csanádpalota polgármestere, Perneki László arról az üzemről, ami most indul a kisvárosban. Mint megtudtuk, itt kizárólag megváltozott munkaképességű emberek kaphatnak munkát, ami Palotán kifejezetten szerencsés, hiszen a településen sokan vannak ilyen helyzetben. A vállalkozást a Főnix Megváltozott Munkaképességű Nonprofit Kft. indította. Az önkormányzat a cégnek a városháza egyik földszinti helyiségében adott helyet. A jelentkezők feladata várhatóan csomagolás, papír- és ruhaipari termékek készítése és vezetékek gyártása lesz, a későbbiekben két műszakban. A polgármester megjegyezte: tudomása szerint vidékieket is szívesen fogad a cég, a bejárás költségeihez támogatást adnak.

A Főnix a nyilvánosan elérhető céginformációk szerint 1998-ban alakult, 2014-től fő profiluk a rehabilitációs foglalkoztatás. Központja Budajenőn van, és a legutóbbi, idén tavaszi adat szerint szerte az országban, többek között Egerben, Taron és Budapesten 839 főt foglalkoztat.

Palotán egyébként a munkanélküliség aránya nem magasabb, mint a vármegyei átlag – sokan járnak át a közeli gyárakba dolgozni. Az itteni vállalkozások azonban szinte kivétel nélkül mezőgazdasági vagy – kisebb részben - szolgáltató jellegűek. Az egyetlen komolyabb kivételt az utóbbi időben a tótkomlósi cipzárgyár helyi lerakata jelentette. Ez 2019-ben kezdte meg működését, és 2 év után szűnt meg. Az önkormányzat jelenleg 60 közmunkást foglalkoztat – a létszám korábban volt ennél jóval magasabb is. A vezetés tervei között, mint nemrégiben beszámoltunk róla, szerepel egy ipari park kialakítása is a kisváros határában, de ennek megvalósulására alighanem várni kell még. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában