Helyi gazdaság

2023.06.12. 14:00

Domaszék várja az ipari befektetőket

Elkészült a domaszéki ipari terület. Az önkormányzati telken kialakított 1 hektáros telkek iránt már most van érdeklődés, sőt elindultak a tárgyalások a teljes terület esetleges értékesítésére is.

T. K.

Már most vannak érdeklődők a domaszéki ipari terület iránt. Fotó: Török János

Befejeződtek az ipari területhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések munkálatai Domaszéken. A területen megközelítőleg 1 hektáros telkeket hoztak létre kiépített villamoshálózattal, vízellátással és gázhálózat-kiépítési lehetőséggel, de igény szerint van lehetőség ennél kisebb területek kialakítására is. A mai épületenergetikai trendeknek megfelelően a beruházás a villamos működtetésű energiatakarékos fűtési rendszereket preferálja, ugyanakkor termeléstechnológiai igény esetén a terület közvetlen közelében futó, nagy szállítási kapacitású gerincvezetékek által a gázhálózat kiépítése is megvalósítható. 

Fotó: Török János 

A domaszéki ipari terület kialakítása során prioritást élvezett az ipari és a nagyvállalati szektorok igényeinek való megfelelés: a nagy területeket lehetőség van bővíteni, saját szempontok szerint beépíteni, illetve a teherforgalom akadálytalan lebonyolítását biztosító összekötő utat is lehet létesíteni. További fontos előnye, hogy a domaszéki ipari terület a röszkei szerb-magyar nemzetközi határátkelőhöz egyik legközelebb fekvő ipari besorolású terület, amely az M5-ös autópályán keresztül gyorsan és könnyedén megközelíthető.

Sziráki Krisztián polgármester elmondta, az ipari terület kialakítása stratégiai fontosságú beruházás Domaszéken. Az önkormányzati tulajdonú iparterület kialakítása és alapinfrastruktúrájának kiépítése hozzájárul a vállalkozások versenyképességének javításához, újabb vállalkozások telephelyeinek létesítéséhez.

Bár cél, hogy további fejlesztéseket végezzünk a területen, már most is vannak érdeklődők kisebb területek, sőt a teljes park iránt is. Úgy tűnik tehát, hogy elképzeléseink visszaigazolást nyertek: szükség van ilyen ipari területre a településen

 – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában