Helyi gazdaság

2023.07.01. 19:27

Diákmunkára várják a zákányszéki fiatalokat

Július 14-éig várják a 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését diákmunkára Zákányszéken. Augusztus elseje és 20-a közötti időszakban biztosítanak számunkra munkát.

Munkatársunktól

Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén az adható bruttó bér 116 ezer forint. Illusztráció: Karnok Csaba

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalok, valamint járási hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2023.” elnevezéssel munkaerő piaci programot indítottak, amelyre várjuk a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok jelentkezését

 – olvasható Zákányszék honlapján. A program keretében augusztus elseje és 20-a közötti időszakban van lehetőség legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatásra. A szakképzettséget nem igénylő munkakör betöltése esetén adható bruttó bér – a fenti időszakban – 116 ezer forint.

A programmal kapcsolatos, további részletes tájékoztatást a Zákányszéki Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében Farkasné Szekeres Nikoletta ügyintézőtől vagy a 62/590-490-es telefonszámon kérhetnek. A jelentkezési határidő július 14-e 12 óra. Személyesen a Polgármesteri Hivatal titkárságán, vagy e-mail-ben az [email protected] elektronikus levelezési címre várják a jelentkezéseket.

Összességében egyébként mintegy 26-27 ezer diák részvételére számít idén a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a Nyári diákmunka programban, amelyre 3,5 milliárd forint bértámogatást biztosított a kormány. Annak a diákmunkára jelentkezik, érdemes tudnia, hogy a diákok közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, így ugyanolyan szabályok vonatkoznak rájuk, mint más munkavállalókra, kivéve ha diákszövetkezeten keresztül vállalnak munkát.

Ahogy megírtuk, Vásárhelyen és Mindszenten is népszerű a program, hamar beteltek a helyek, így érdemes a zákányszéki fiataloknak is minél hamarabb jelentkezniük.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában