Az áruházlánc csak politikailag semleges szervezeteket támogat a közösségi projektjével

2023.07.26. 18:26

Visszaléptek, miután kiderült, hogy megszegték az etikai szabályzatot

Kovács Erika

Visszalépett a Tiszta Vásárhelyért Egyesület visszalépett. Fotó: promenad24.hu

Már nincs benne a Tesco „Ön választ, mi segítünk” közösségi projektjében a Tiszta Vásárhelyért Egyesület. Egy helyi férfi szúrta ki, hogy, bár az áruházlánc politikailag semleges közösségeknek hirdette meg a támogatási akcióját, a vásárhelyi egyesület is gyűjthette a zsetonokat. Erről a Promenád24 írt elsőként. A Tiszta Vásárhelyért Egyesület politikailag nem semleges, hiszen például a 2019-s választáson a Mindenki Magyarországa Mozgalommal közösen indítottak jelölteket.

A Promenad24 a Tesconál rákérdezett a Tiszta Vásárhelyért Egyesület támogatására. A multi sajtóosztálya azt válaszolta, jóhiszeműen feltételezték, hogy a jelentkezők megfelelnek az etikai szabályzatnak. Ezt követően felhívták az egyesület figyelmét arra, hogy amikor elfogadták az etikai szabályzatot, vállalták, hogy a tevékenységüket politikailag semlegesen végzik. Ezután a Tiszta Vásárhelyért Egyesület visszalépett.

A közpénzből fenntartott Hódpress ezt másképp tálalta: azt írták, hogy „a Lázár János által kézivezérelt helyi hírportál botránnyal való fenyegetőzése nyomán a Tesco kénytelen volt visszavonni a Tiszta Vásárhelyért szavazóurnáit a vásárhelyi és makói egységeiből”.

És mikor kiderül a turpisság, a csalás, mint csinál a hűdetisztességesvagyok kapitánnyal szövetséges egyesület? Őrjöngenek, hogy rájuk is ugyanazon szabályok érvényesek, mint a többi pályázóra

 – fejtette ki véleményét Cseri Tamás fideszes képviselő közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában