Szeptember elejétől várják a csatlakozók igényeit

2023.08.15. 10:16

Szupergyors internet a tanyavilágban

Arany T. János

Képünk illusztráció.

Fotó: Kallus György

Megvalósult az Ásotthalmot is érintő szélessávú internethálózat-fejlesztési projekt. A projektet megvalósító NET-TV Zrt. szeptember elejétől várja a hálózatra csatlakozók igényeit, ekkor indul a vonalon szolgáltatás. Papp Renáta polgármester úgy fogalmazott, hatalmas fejlődési lehetőség ez a kiépült gerincvezeték hálózat, hiszen a határ mentén korlátozottak a szolgáltatók lehetőségei. 

Van olyan település, ahol a szűkös anyagi források miatt a külterület kimaradt a projektből. Ásotthalom tanyavilágának lefedettsége most jelentősen javult, ám még korántsem teljesen lefedett. Már megkezdtük a tanyasiak érdek-képviseletét. Ahol sok igény gyűlik össze, a későbbiekben várható a kivitelező cégtől a további hálózatfejlesztés. Kissoron lakossági fórumot tartottunk, ahol Toroczkai László országgyűlési képviselő is támogatásáról biztosította azokat a lakosokat, akikhez még nem ért el a hálózat 

– magyarázta.

Mint megírtuk, a teljes mórahalmi járásban újgenerációs, szélessávú internethálózatot épített ki a NET-TV Zrt. A járás hét településén – Mórahalmon, Ásotthalmon, Forráskúton, Öttömösön, Pusztamérgesen, Ruzsán és Zákányszéken – mintegy 2000 helyen lesz lehetőség a rácsatlakozásra. 801 millió forintból végezték el a munkálatokat, ehhez több mint 739 millió forint támogatást kaptak az Európai Uniótól. A fejlesztés 7 települést és 25 közintézményt érint a térségben, ahol összesen több mint 100 kilométer optikai kábelt fektettek le. Ásotthalmon 2023 szeptembertől a www.iwix.hu oldalon lehet a csatlakozási igényeket bejelenteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában