Helyi gazdaság

2023.09.22. 17:30

A régióban csak Szeged vonz több turistát Mórahalomnál

A régió második legkeresettebb turisztikai célpontja Szeged után Mórahalom. A kisvárosba főleg a dél-dunántúli régióból, Pest vármegyéből és a fővárosból érkeznek, de a visszatérő vendégek 23 százaléka külföldi.

Timár Kriszta

A mórahalmi városkártya 20 ezredik regisztrálóját is köszöntötték a turisztikai évad értékelésén. Fotó: Török János

Fotó: ianostorok.com

Sajtótájékoztatón értékelték pénteken a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyári évadát és a város turisztikai szezonját. Nógrádi Zoltán polgármester elöljáróban kiemelte: fürdőjük az ország tizedik leglátogatottabbja, vendégéjszakák tekintetében pedig a régióban egyedül Szeged előzi meg a kisvárost.

– Ezek ráadásul még nem is a végleges számok, hiszen az utószezonra is készülünk

 – tette hozzá.

Fotó: Török János

Mórahalmon idén nyáron is készült vendégelégedettségi felmérés, amelynek eredménye szerint az 5-ös skálán a turisztikai termékeket 4,7-re, a fürdőt pedig 4,9-re értékelték.

Igyekszünk odafigyelni arra, hogy a szolgáltatásaink szintje ne csökkenjen. Már csak azért is, mert az elégedett vendég a legjobb hírvivő. Ebben a tekintetben is jól állunk: a hozzánk látogatók 85 százaléka visszatérő, ráadásul 23 százalékuk külföldi

 – hangsúlyozta. A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy Mórahalomra főleg a dél-dunántúli régióból, Pest vármegyéből és a fővárosból érkeznek. 

Jól teljesítette a strandszezont a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő: 25 százalékkal nagyobb árbevétellel zárták a nyarat, mint tavaly.

– Ez teremtette meg a fedezetet a megemelkedett költségek finanszírozására, így pozitív szaldóval működő pénzügyi egyenleget tudunk felmutatni

 – beszélt a sikerekről a polgármester. A létesítményben azonban nem áll meg ezután sem az élet, 2 év után ismét befedik a nagymedencét és a wellness szolgáltatások körét is bővítik.

Soha nem látott repertoárt vonultattunk fel a szabadtéri színházban is. Talán ennek is köszönhető, hogy sikerült teljesítenünk a célt, hogy 25 ezer vendéget fogadjunk 

– tért át a kultúrára Nógrádi Zoltán. Megjegyezte, egyre hangsúlyosabb szerepet kap Mórahalmon a balkáni kultúra, emellett pedig céljuk az esélyegyenlőség megteremtése: olyan népszínházi feladat betöltése, amelynek köszönhetően azok is színházi élményhez juthatnak, akik nem tudnak elutazni a fővárosba vagy akár csak Szegedre.

A sajtótájékoztató végén köszöntötték a városkártya húszezredik regisztrálóját. A budapesti Nagy Tamás nyáron töltött családjával 3 napot Mórahalmon, ekkor igényelte a kedvezményeket biztosító kártyát. Nógrádi Zoltán egy kétfős, két éjszakás, teljes ellátást biztosító mórahalmi üdülési utalvánnyal ajándékozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában